Jurnalul.ro Cultură Spectacolul Tinerii barbari la Festivalul „DráMA”!

Spectacolul Tinerii barbari la Festivalul „DráMA”!

de Magdalena Popa Buluc    |   

În perioada 18-23 septembrie 2023, Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc organizează cea de-a 14-a ediție a Festivalului de Teatru Contemporan „dráMA”.

Vineri, 22 septembrie, ora 18:30, cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va fi prezent în cadrul Festivalului cu spectacolul Tinerii barbari, după un textul scris de Miklós Vecsei H. și având la bază improvizațiile echipei de creație. Producția este inspirată din viața compozitorilor Béla Bartók și Zoltán Kodály și este regizată de Attila Vidnyánszky jr. Spectacolul este o coproducție a Teatrului Maghiar de Stat Cluj și a Teatrului Cetate din Gyula, (Ungaria).

„De ani de zile, dráMA este organizat în jurul Zilei Dramaturgiei Maghiare, care anul acesta cade joia, așa că dorim să punem această zi importantă într-un context festiv." – au precizat organizatorii Festivalului de Teatru Contemporan „dráMA”.

Din distribuția spectacolului Tinerii barbari fac parte actorii: Csilla Albert, Balázs Bodolai, Loránd Farkas, Zsolt Gedő, Éva Imre, Zsuzsa Tőtszegi, Ervin Szűcs, Lóránd Váta, precum și patru tineri dansatori: Katalin-Bíborka András, Ágnes Lakatos, Nimród-Károly Kacsó, Hunor Vincze-Pistuka.

La realizarea producției își dau concursul: Csaba Csíki (decorul), Zsuzsanna Cs. Kiss (costumele), Dávid Mester (muzica), István Berecz (coregrafia), Emőke Veres (asistent de regie).

Spectacolul este acompaniat de către ansamblul TOKOS: Csongor Attila Tókos, Albert Vajas, Gyula Bálint Szép, Kristóf Szakács, Zsombor Bálint.

Pentru interpretarea Barbarului B., Éva Imre a câștigat mai multe premii precum: premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la cea de-a 44-a ediție a Premiilor Breasla Criticilor de Teatru din Ungaria, premiul „Őze Lajos” acordat de Consiliul artistic al Teatrului Cetate din Gyula. De asemenea, Uniunea Teatrală din România (UNITER) a nominalizat-o pe Éva Imre la categoria Cea mai bună actriță în rol principal.

Publicul clujean poate vedea spectacolul în ajunul Zilei Dramaturgiei Maghiare, miercuri, 20 septembrie, ora 19.00, în Sala Studio a teatrului.

Spectacolul Tinerii barbari din cadrul Festivalului „dráMA” se joacă în limba maghiară, cu supratitrare în limba română.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: Tinerii barbari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri