Jurnalul.ro Ştiri Externe Strâmtoarea Bosfor este blocată. O navă ucraineană a eșuat în strâmtoare

Strâmtoarea Bosfor este blocată. O navă ucraineană a eșuat în strâmtoare

de Vali Deaconescu    |   

Nava de marfă MKK 1, care călătorește din Ucraina către Turcia, a fost blocată luni în strâmtoarea Bosfor din Istanbul, iar traficul în strâmtoare a fost suspendat, dar nu au fost raportate pagube, au declarat agenții de transport maritim Tribeca.

Mai multe remorchere au fost printre navele trimise pentru a oferi asistență navei, a spus autoritatea pază de coastă.

Imaginile de la televizor au arătat prova navei, care transporta 13.000 de tone de mazăre, așezată aproape de coasta de pe partea asiatică a Bosforului.


Centrul Comun de Coordonare din Istanbul, care conduce operațiunile negociate de ONU pentru cereale la Marea Neagră, a declarat în weekend că nava călătorește de la Pivdennyi la portul turcesc din Marea Neagră, Mersin, potrivit Reuters.

Tribeca a declarat că nava de marfă generală, sub pavilion Palau, a fost blocată la Acarburnu, la capătul de nord al strâmtorii, luni dimineața, în timp ce se îndrepta spre sud.

S-a spus că nu au fost raportate pagube sau scurgeri.

Bosfor e care face legătura între Marea Neagră și Marea Marmara, separând partea europeană a Turciei, Rumelia, de cea asiatică, Anatolia. Această strâmtoare are o lungime de 30 km, o lățime care variază între 700 m și 3700 m și deține o importanță deosebită în ceea ce privește relațiile comerciale ale zonei. N

 

 

Subiecte în articol: Strâmtoarea Bosfor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri