Jurnalul.ro Timp liber Culinar Stripsuri de pui (gujoane) în crustă de porumb

Stripsuri de pui (gujoane) în crustă de porumb

de Andreea Tiron    |   

Crocante, gustoase, ușor de pregătit, numai bune pentru o cină în familie sau pentru o seară de rummy cu prietenii.

 Și dacă tot pregătiți rețeta de gujoane sau stripsuri de pui în crustă de porumb, luați și câteva sticle din berea preferată!

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 2 piepți întregi

  • 240 ml lapte bătut

  • 1 linguriță de cimbru uscat

  • 1 linguriță de boia (dulce, iute, afumată)

  • 1 pungă mică de fulgi de porumb

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper măcinat

CUM SĂ FACEȚI

  • Taie pieptul de pui pe lungime, în fâșii cât mai egale. Pune-le într-un castron, sărează și piperează după gust, adaugă cimbrul și boiaua preferată și adaugă laptele bătut. Masează bine bucățile de pui și lasă-le la rece măcar o oră (sau mai bine peste noapte).
  • Între timp, pune fulgii de porumb într-o pungă cu zip și zdrobește-i ușor cu sucitorul – nu trebuie să-i transformi în pesmet.
  • Trece fiecare fâșie de pui prin fulgii de porumb și așaz-o pe tava tapetată cu hârtie de copt. La final, stropește cu ulei și dă la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  • Servește gujoanele sau stripsurile de pui alături de garnitura preferată și un sos, fie el de maioneză cu usturoi, fie ketchup, barbeque sau pesto.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri