Și dacă tot pregătiți rețeta de gujoane sau stripsuri de pui în crustă de porumb, luați și câteva sticle din berea preferată!
INGREDIENTE
-
2 piepți întregi
-
240 ml lapte bătut
-
1 linguriță de cimbru uscat
-
1 linguriță de boia (dulce, iute, afumată)
-
1 pungă mică de fulgi de porumb
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper măcinat
CUM SĂ FACEȚI
- Taie pieptul de pui pe lungime, în fâșii cât mai egale. Pune-le într-un castron, sărează și piperează după gust, adaugă cimbrul și boiaua preferată și adaugă laptele bătut. Masează bine bucățile de pui și lasă-le la rece măcar o oră (sau mai bine peste noapte).
- Între timp, pune fulgii de porumb într-o pungă cu zip și zdrobește-i ușor cu sucitorul – nu trebuie să-i transformi în pesmet.
- Trece fiecare fâșie de pui prin fulgii de porumb și așaz-o pe tava tapetată cu hârtie de copt. La final, stropește cu ulei și dă la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
- Servește gujoanele sau stripsurile de pui alături de garnitura preferată și un sos, fie el de maioneză cu usturoi, fie ketchup, barbeque sau pesto.