Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Donald Trump promite să lupte contra tuturor citaţiilor depuse de democraţi

SUA: Donald Trump promite să lupte contra tuturor citaţiilor depuse de democraţi

Preşedintele american Donald Trump a promis miercuri că se va opune eforturilor parlamentarilor democraţi de a depune citaţii pe numele unui fost consilier prezidenţial şi al unei firme de contabilitate având legături cu liderul de la Casa Albă, transmite dpa.

''Sunt cel mai transparent preşedinte şi suntem cea mai transparentă administraţie din istoria ţării noastre, de departe. Luptăm contra tuturor citaţiilor'', a declarat Trump în faţa jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă.

Potrivit legislaţiei SUA, citaţiile îi pot forţa pe cetăţenii americani să depună mărturie în faţa comitetelor specializate ale Congresului şi să predea informaţiile solicitate.

Liderul american s-a referit la raportul elaborat de procurorul special Robert Mueller privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, afirmând că în acest caz a fost vorba de cea mai cuprinzătoare investigaţie din istoria ţării.

Congresmeni democraţi din comitetul pentru afaceri juridice al Camerei Reprezentanţilor au pus sub semnul întrebării unele aspecte ale raportului, depunând o citaţie pe numele fostului consilier prezidenţial Don McGahn, despre care democraţii susţin că deţine mai multe informaţii despre presupusele demersuri ale lui Trump de a bloca ancheta referitoare la presupusul amestec al Rusiei în scrutinul prezidenţial american din 2016.

AGERPRES

Subiecte în articol: sua trump democraţi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri