Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări

Sute de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări

de Redacția Jurnalul    |   

Sute de blocuri vor rămâne în perioada următoare fără apă caldă din cauza unor lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice în zone din sectoarele 1, 3, 4 și 6 din Capitală, anunță compania Termoenergetica.

Printr-un comunicat, compania anunță finalizarea lucrărilor de înlocuire a rețelei de termoficare primare pe strada Nicolae Caramfil, pe tronsonul cuprins între străzile Feleacu și Smaranda Brăescu din Sectorul 1. Lucrările au constat în înlocuirea unui tronson de aproximativ 800 de metri de conductă cu diametru de 500mm și alți 150 de metri de țeavă cu diametru de 150mm.

Pentru finalizarea șantierului și executarea lucrărilor de integrare a noilor conducte, precum și pentru execuția altor intervenții necesare reconfigurării conductelor în căminul de racord, furnizarea agentului termic pentru apă caldă către 4 puncte termice (respectiv 90 de blocuri) va fi sistată până în data de 3 august 2024, ora 23.00.

„Executarea lucrărilor a fost dispusă prioritar, imediat după închiderea sezonului de încălzire, la începutul lunii aprilie, toate lucrările fiind desfășurate în condiții deosebite, din cauza amplasării rețelei într-o zonă intens circulată inclusiv de mijloacele de transport în comun. Pe toată perioada desfășurării șantierului furnizarea agentului termic pentru apă caldă nu a fost oprită. Echipele companiei au executat anterior opririi tronsonului, un traseu de alimentare provizoriu. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987, porțiunea de rețea înlocuită având mai mult de 40 ani vechime”, se arată în comunicat.

Termoenergetica mai anunță următoarele lucrări:

-Rețeaua termică primară - conductă Dn 500mm, în zona străzii Matei Basarab și a Căii Călărașilor din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 8 puncte termice (65 blocuri) până în data de 2 august 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1988, această porțiune de rețea având peste 35 de ani de funcționare.
-Rețeaua termică primară - conductă Dn 800mm, pe Bulevardul Unirii din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 4 puncte termice (32 blocuri) până în data de 2 august 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1969, această porțiune de rețea având 55 de ani de funcționare.
-Rețeaua termică primară - conductă Dn 700mm, în intersecția Piața Eroii Revoluției cu Șoseaua Pieptănari din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 10 puncte termice (89 blocuri) până în data de 2 august 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1992, această porțiune de rețea având peste 30 de ani de funcționare.
-Rețeaua termică primară - conductă Dn 500mm, pe strada Nițu Vasile din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 8 puncte termice (95 blocuri) până în data de 2 august 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987, această porțiune de rețea având peste 35 de ani de funcționare.
-Rețeaua termică primară - racordul termic Școala 198 - conducta Dn 65mm, pe strada Apusului din sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparație și înlocuire a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă calda Școala 198 până în data de 2 august 2024, orele 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei corespunzătoare racordului menționat este 1965, această porțiune de rețea având aproape 60 de ani de funcționare.
-Racordul punctului termic „12 Maratonului”, conductă - Dn 200mm, pe strada Apusului din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către punctul termic care alimentează 18 blocuri, între 1 și 2 august 2024, orele 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei corespunzătoare racordului menționat este 1983, această porțiune de rețea având peste 40 de ani de funcționare.

Compania anunță că finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: apa calda capitala
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri