Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzarea unor suveniruri din "Star Wars", deținute de actorul Peter Mayhew, suspendată

Vânzarea unor suveniruri din "Star Wars", deținute de actorul Peter Mayhew, suspendată

de Redacția Jurnalul    |   

Vânzarea unor suveniruri din "Star Wars", deținute de Peter Mayhew, cunoscut mai ales pentru rolul lui Chewbacca, a fost suspendată la cererea văduvei actorului.

O casă de licitații britanică a renunțat vineri la vânzarea unor obiecte din "Star Wars" care au fost deținute de actorul Peter Mayhew, care l-a interpretat pe Chewbacca, după un apel public al văduvei acestuia.

Mayhew, care a murit în 2019, a fost un actor de origine britanică cu o înălțime de 2,21 metri și l-a interpretat pe Chewbacca în "Star Wars" până în 2015, relatează AFP.

El și soția sa Angie și-au vândut casa din Keighley, în nordul Angliei, în urmă cu aproximativ 25 de ani, lăsând în podul casei suveniruri din „Star Wars”. Următorii proprietari, al căror nume nu a fost dezvăluit, au găsit obiectele și le-au dus la licitatori. Aceștia, încântați de descoperire, au anunțat vânzarea la sfârșitul acestei luni. Lotul conține memo-uri, scenarii și foi de apel de la producția filmului original și de la "Imperiul contraatacă", precum și fotografii semnate și un album de amintiri.

Casa de licitație le-a estimat la valori modeste, de aproximativ 150 de lire sterline (180 de dolari) per obiect, dar se așteapta la un interes larg.

Văduva lui Mayhew a scris apoi pe Twitter că i se rupe inima să vadă cum bunurile lor sunt scoase la licitație.

Ea a precizat că, atunci când s-au mutat, soțul ei avea probleme atât de grave de mișcare încât nu a putut ajunge în pod. „Unul dintre cele mai mari regrete ale lui Peter și ale mele a fost că a trebuit să lăsăm aceste obiecte în urmă, dar genunchii și articulațiile lui ajunseseră să fie atât de dureroase încât nu mai putea să urce în pod", a spus văduva actorului.

Ulterior, casa de licitații a șters fotografiile loturilor de pe site-ul său.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: suveniruri star wars
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri