Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu a făcut treaba premierului Tudose

Tăriceanu a făcut treaba premierului Tudose

de Marius Gîrlașiu    |   

Preşedintele Senatului, C.P. Tăriceanu, a reclamat DNA la Curtea Constituţională, după declanşarea anchetei penale în cazul Belina. Sesizarea către CCR a fost depusă de liderul ALDE după ce premierul Mihai Tudose a refuzat să sară în ajutorul lui Liviu Dragnea, vizat direct de ancheta care a provocat remanierea miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Aşa cum a promis, C.P. Tăriceanu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu ancheta DNA privind afacerea Belina, în condiţiile în care premierul Mihai Tudose, însărcinat iniţial cu această misiune, a refuzat să se implice în acest caz. Tăriceanu a reclamat la CCR existenţa unui presupus conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA, ca urmare a declanşării urmăririi penale în dosarul <

Liberalii au anunţat că vor cere demisia lui C.P. Tăriceanu din fruntea Senatului, pe motiv că liderul ALDE “își bate joc de imaginea și credibilitatea acestui for”. “Acest domn a ajuns o rușine a politicii românești”, a acuzat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Subiecte în articol: tariceanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri