Așa că dacă vreți să pregătiți această tartă cu cireșe și brânză de vaci, nu ne supărăm dacă o să-l alegeți pe cel din magazin. Potrivit cumvaplace.ro, e bine să aveți și o rețetă pentru aluat, că nu se știe când veți avea mai mult timp la dispoziție și veți dori să pregătiți un desert grozav celor dragi.
INGREDIENTE
- Pentru crusta de tartă
-
180 g făină
-
55 g zahăr pudră
-
115 g unt rece, tăiat cubulețe
-
1 ou mare
-
1⁄4 linguriță de sare
- Pentru umplutură
-
150 g brânză de vaci, bine scursă de zer
-
200 g cireșe, fără sâmburi
-
100 g zahăr tos
-
2 ouă
-
1 linguriță de extract de vanilie
-
sare
CUM SĂ FACEȚI
- Pentru crusta de tartă, amestecați într-un bol făina cu sarea și zahărul. Puneți untul, foarte rece, și încorporați-l cu ajutorul pasatorului de cartofi, de exemplu, sau cu degetele, dar fără să frământați. În final, compoziția trebuie să aibă consistența nisipului. Adăugați oul bătut, vanilia și amestecați cu o lingură, nu foarte mult, doar cât aluatul începe să se lege. Dați-i foma unei bile, împachetați-l în folie și dați-l la rece, pentru o oră sau măcar 30 de minute.
- Întindeți-l apoi într-o foaie pe mărimea tăvii, acoperiți-l cu o folie și puneți deasupra boabe de orez sau fasole ori năut. Coaceți 20 de minute la 190 de grade, îndepărtați folia și boabele și mai dați la cuptor încă 5 minute. Scoateți și lăsați să se răcorească
- Între timp, separați ouăle și frecați gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Înainte să bateți spumă albușurile, puneți deoparte o lingură – veți unge coaja de tartă după ce s-a răcit. Bateți spumă albușurile.
- Amestecați crema de gălbenușuri cu brânza de vaci și încorporați apoi spuma de albușuri. Dacă coaja de tartă s-a răcit, ungeți-o într-un strat fin cu albușul păstrat. În acest fel, blatul nu se va umezi.
- Turnați crema de brânză de vaci, puneți deasupra cireșele și dați la copt, la 170 de grade, 30-40 de minute. Lăsați tarta cu cireșe și brânză de vaci să se răcorească înainte de a o tăia.