Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartă cu cireșe și brânză de vaci

Tartă cu cireșe și brânză de vaci

de Andreea Tiron    |   

Când avem timp, ne place să facem noi crusta de tartă, dar recunoaștem că e mult mai comod și mai rapid să folosim aluatul fraged cumpărat.

Așa că dacă vreți să pregătiți această tartă cu cireșe și brânză de vaci, nu ne supărăm dacă o să-l alegeți pe cel din magazin. Potrivit cumvaplace.ro,  e bine să aveți și o rețetă pentru aluat, că nu se știe când veți avea mai mult timp la dispoziție și veți dori să pregătiți un desert grozav celor dragi.

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de tartă
  • 180 g făină

  • 55 g zahăr pudră

  • 115 g unt rece, tăiat cubulețe

  • 1 ou mare

  • 1⁄4 linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 150 g brânză de vaci, bine scursă de zer

  • 200 g cireșe, fără sâmburi

  • 100 g zahăr tos

  • 2 ouă

  • 1 linguriță de extract de vanilie

  • sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Pentru crusta de tartă, amestecați într-un bol făina cu sarea și zahărul. Puneți untul, foarte rece, și încorporați-l cu ajutorul pasatorului de cartofi, de exemplu, sau cu degetele, dar fără să frământați. În final, compoziția trebuie să aibă consistența nisipului. Adăugați oul bătut, vanilia și amestecați cu o lingură, nu foarte mult, doar cât aluatul începe să se lege. Dați-i foma unei bile, împachetați-l în folie și dați-l la rece, pentru o oră sau măcar 30 de minute.
  • Întindeți-l apoi într-o foaie pe mărimea tăvii, acoperiți-l cu o folie și puneți deasupra boabe de orez sau fasole ori năut. Coaceți 20 de minute la 190 de grade, îndepărtați folia și boabele și mai dați la cuptor încă 5 minute. Scoateți și lăsați să se răcorească
  • Între timp, separați ouăle și frecați gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Înainte să bateți spumă albușurile, puneți deoparte o lingură – veți unge coaja de tartă după ce s-a răcit. Bateți spumă albușurile.
  • Amestecați crema de gălbenușuri cu brânza de vaci și încorporați apoi spuma de albușuri. Dacă coaja de tartă s-a răcit, ungeți-o într-un strat fin cu albușul păstrat. În acest fel, blatul nu se va umezi.
  • Turnați crema de brânză de vaci, puneți deasupra cireșele și dați la copt, la 170 de grade, 30-40 de minute. Lăsați tarta cu cireșe și brânză de vaci să se răcorească înainte de a o tăia.
Subiecte în articol: Tartă cu legume branza de vaci reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri