Sunt înnebunită după prăjiturile și plăcintele cu brânză. Problema e că brânza conține proteine iar asocierea ei cu blat din făină, carbohidrați adică, sau ouă, altă sursă de proteine, îngreunează digestia și îngrașă. La fel și combinația cu mult zahăr rafinat. Însă, așa cum vă spuneam, există și dulciuri sănătoase și care nu produc îngreunarea digestiei sau acumularea de grăsime pe abdomen.
Soluții există doar că trebuie să deveniți deschiși la nou și să acceptați și alte bucătării decât cele tradiționale. Iată o rețetă de tartă cu brânză, vanilie și suc de lămâi verzi, absolut delicioasă și sănătoasă. Nu necesită coacere, fiind din gama raw-vegan sau paleo. Atenție însă: o porție conține cam 400 de kcal dar care, cum spuneam, nu vor duce la celulită și abdomen pufos.
Ingrediente pentru 8 porții:
Pentru blat:
- 1 cană de curmale
- 1/3 cană semințe de floarea soarelui
- 1/3 cană semințe de dovleac
- 1/3 cană migdale
- 2 linguri ulei de cocos (îl topiți dacă e solid)
Pentru umplutură:
- 500 g brânză tofu scursă
- ½ cană de fistic crud înmuiat timp de cel puțin 4 ore (e bine și mai mult) și scurs
- 1/3 cană suc de lămâi verzi proaspăt stors
- ½ cană ulei de cocos (la fel, topit dacă e solid)
- ¼ cană sirop de arțar
- Vanilie – semințele de la o păstaie sau 1 linguriță pastă de vanilie sau 1 linguriță de extract natural de vanilie
Citeste mai mult pe andreeasava.ro