Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

Este perfectă pentru orice masă din zi o astfel de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cu aluat fraged, crocant, mozzarella și legume, garnisită cu ou și ierburi uscate la suprafață, este chiar minunată această rețetă de tartă sărată. Servită cu o dulceață de ardei iuți are o aromă și mai deosebită.

Pentru prepararea acestei rețete de tartă aperitiv am folosit mult îndrăgita tigaie de 28 cm cu al ei capac, ambele din  setul Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop , despre care puteți afla mai multe detalii, accesând linkul.

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă (2 x 28 cm):
  • 1 gălbenuș de ou
  • 150 g unt
  • 300 g făină
  • 2 linguri iaurt
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplut:
  • 200 gr mozzarella rasă
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 5 roșii, medii
  • 1 zuchinne, mediu
  • câtevă măsline verzi umplute cu ardei
  • puțin ketchup
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou + 1 albuș
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper

Mod de preparare

Pregătim aluatul fraged și ingredientele pentru Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cernem făina într-un vas și adăugăm peste ea un praf de sare, untul rece, tăiat în cuburi, iaurtul și gălbenușul de ou.

Frământăm rapid un aluat ferm, pe care îl lăsăm la rece 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.

Între timp, pregătim restul ingredientelor.

Spălăm zucchine-ul, îl feliem rondele de 5-6 mm și presăraăm sare peste ele. Le lăsăm 10 minute la odihnit, până mai elimină din apă.

Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante și le rumenim ușor pe ambele părți în tigaia încinsă, în prealabil.

Nu le lăsăm să se pătrundă prea mult, doar câteva secunde pe fiecare parte.

Feliem rondele și roșiile. Răzuim mozzarella și cașcavalul și le amestecăm.

Amestecăm un ou cu albușul rămas, sare, piper și ierburile uscate.

Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două.

Întindem pe masa înfăinată prima parte de aluat, într-un disc de dimensiunea tigăii.

Îl așezăm în tigaia încinsă, în prealabil și îl înțepăm din loc în loc cu furculița.

Lăsăm aluatul de tartă să se rumenească ușor pe prima parte, la foc mediu, apoi îl întoarcem pe cealaltă parte și îl ungem cu puțin ketchup.

Presărăm mozzarella și cașcaval pe toată baza aluatului și așezăm rondele de zucchine, rondele de roșii și măsline feliate.

Mai presărm puțină mozzarella și cașcaval și împrăștiem deasupra din amestecul de ouă și condimente.

Așezăm capacul peste tartă și așteptăm câteva minute, până se prepară oul de deasupra.  Micșorăm intensitatea focului, să nu coacem prea mult aluatul.

Procedăm la fel și cu a doua tartă.

Servim  tartele aperitiv cu ketchup, ca la pizza, cu diverse sosuri, sau cum preferă fecare, oricum sunt delicioase.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri