Jurnalul.ro Sport Sporturi TAS respinge solicitarea SUA de a redeschide cazul medaliilor de la Jocurile Olimpice 2024

TAS respinge solicitarea SUA de a redeschide cazul medaliilor de la Jocurile Olimpice 2024

de Redacția Jurnalul    |   

TAS a respins luni solicitarea reprezentanților Statelor Unite ale Americii de a redeschide cazul medaliei de bronz de la proba la sol din cadrul Jocurilor Olimpice, a anunțat Federația Română de Gimnastică.

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul”, a transmis luni seara FRG.

Conform federației române, TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor „s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut. ‎

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu. Cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă.

În speța „FRG, Bărbosu vs. Federația Internațională de Gimnastică, c⁠ererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri