Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Nu luăm în calcul majorarea taxelor

Ciolacu: Nu luăm în calcul majorarea taxelor

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul nu ia în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice, a explicat premierul.

Premierul Marcel Ciolacu susține că potrivit acordului propus de Guvern Comisiei Europene se dorește reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii șapte ani și susținerea proiectelor mari de investiții pe care România le va derula în 2025 și 2026. Declarația a fost făcută de premierul Marcel Ciolacu la consultările cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia.

„Am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului. Este nevoie să continuăm investițiile, să susținem zona industrială și producția românească. Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice”, a precizat prim-ministrul la întâlnirea de la Palatul Victoria.

Șeful Executivului a subliniat că începând de anul viitor vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală:

„Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri și fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”, a spus premierul.

La consultările de luni, de la Palatul Victoria, reprezentanții Executivului și cei ai mediului de afaceri au mai discutat despre implementarea E-Factura, E-TVA, E-Transport, a Sistemului de Garanție-Returnare, pregătirea punerii în aplicare a salariului minim european, precum și alte aspecte ce țin de sectorul turism.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: taxe ciolacu reforma cheltuieli publice
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri