Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatru online în perioada verii. „Cancun”, ultimul spectacol de teatru al stagiunii care se joacă la Teatrul Nottara și se transmite live pe 6 iulie

Teatru online în perioada verii. „Cancun”, ultimul spectacol de teatru al stagiunii care se joacă la Teatrul Nottara și se transmite live pe 6 iulie

de Magdalena Popa Buluc    |   

Spectatorii pot urmări piese de teatru chiar și în perioada verii, în regim online. Comedia de vară „Cancun” se joacă la Teatrul Nottara pe 6 iulie și va fi ultimul spectacol al stagiunii difuzat în regim de LIVE pe platforma piciordeplay.ro. Spectacolul va fi disponibil online până pe 16 iulie.

Alte spectacole de teatru înregistrate din arhivă pot fi urmărite online, pe platformă, pe toată perioada verii.

„Cancún” – o meditație despre fragilitatea relațiilor umane într-o comedie de vară.

 

„Cancun” este un spectacol de comedie care se joacă la Teatrul Nottara, Felix Alexa semnează regia, lighting design-ul și ilustrația muzicală, scenografia a fost realizată de Andrada Chiriac, iar din distribuție fac parte actorii Cerasela Iosifescu, Gabriel Răuță, Ada Navrot și Alexandru Jitea.

 

Ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă în faimoasa stațiune Cancun se transformă pentru cuplurile Reme – Vicente și Laura – Pablo, căsătoriți și prieteni de douăzeci și cinci de ani, într-un moment al adevărurilor nespuse și al dorințelor secrete, într-un joc al lui „ce-ar fi fost dacă…”. Cum ar fi evoluat viața personajelor dacă partenerul de viață ar fi fost altul, dacă ar fi avut o altă meserie, dacă ar fi fost mai fericite făcând alte alegeri. O comedie subtilă de dialog și de situație, Cancún este, în același timp, o meditație asupra felului în care de multe ori un eveniment ce pare nesemnificativ schimbă pentru totdeauna cursul vieții.

„Cancún este un spectacol despre fragilitatea relațiilor umane. Despre cât de relativă și ambiguă e fericirea în cuplu, în viață în general. Despre frustrări adunate în zeci de ani, care izbucnesc violent în prezentul concret și în lumi imaginare ale psihicului fiecăruia dintre noi. O comedie amară despre descompunerea senzațiilor sufletești cele mai intime, despre cât de sublimă, dar și ridicolă e viața însăși. Cancún e despre noi toți, aflați uneori față în față cu noi înșine.”, a declarat Felix Alexa, regizor.

Autorul piesei este Jordi Galcerán (n. 1964, Barcelona), dramaturg, scenarist și traducător catalan,devenit recunoscut la nivel internațional pentru piesa Metoda Grönholm (2013), montată în peste 60 de țări.  Prima montare a piesei Cancún a avut premiera mondială la Teatrul Borras din Barcelona, în noiembrie 2008. Ulterior, autorul a realizat o serie de modificări ale piesei, varianta finală fiind jucată în 2014, la Teatrul „Infanta Isabel” din Madrid.

Piese de teatru în vacanța de vară, online

Iubitorii de teatru pot urmări spectacole chiar și în vacanță, online, pe platforma piciordeplay.ro. Teatrul online, cu spectacole care pot fi vizionate în regim de LIVE, a înregistrat o tendință de creștere constantă în ultimii trei ani, atât în România, cât și la nivel global. Platforma piciordeplay.ro a depășit deja 10.000 de utilizatori care au vizionat cel puțin un spectacol de teatru și a adunat peste 50 de spectacole de teatru transmise LIVE.

Platforma oferă oportunitatea spectatorilor să intre în contact direct cu actorii, prin intermediul „Sfatulului satului”, un chat prezent pe toată durata spectacolului live. La final, artiștii rămân pe scenă și discută cu spectatorii online prin intermediul chatului, primesc „comentariile-aplauze” și răspund la întrebări. Spectacolul rămâne apoi înregistrat pe platformă timp de 7-10 zile, perioadă în care poate fi văzut și revăzut.

Despre piciordeplay.ro

Proiectul  a fost conceput cu pasiune și dedicare pentru a aduce magia teatrului mai aproape de toți cei care, din diverse motive, nu pot fi prezenți fizic în sala de spectacol. Prin intermediul tehnologiei de streaming live și video on demand, punem la dispoziție reprezentații teatrale de înaltă calitate, accesibile de oriunde și oricând, direct din confortul propriului cămin.

Subiecte în articol: cancun
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri