Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Testul nasului: Ce transmite culoarea secreţiilor nazale despre sănătatea ta

Testul nasului: Ce transmite culoarea secreţiilor nazale despre sănătatea ta

Pentru multe persoane, secreţiile nazale sunt un subiect tabu, dar nu putem trece cu vederea modul în care ne pot afecta acestea starea de sănătate, motiv pentru care este bine să află ce ne transmite culoarea lor şi care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm.
Secreţiile nazale au numeroase funcţii, iar culoarea pe care o au acestea îţi spun ţie şi doctorului tău ce este în neregulă cu organismul tău, mai ales dacă nuanţa acestora este din ce în ce mai închisă pe măsură ce trece timpul.
 
Totuşi, culoarea este cea care poate trage un semnal de alarmă cu privire la modul ciudat în care organismul te anunţă că ceva nu este în regulă cu el.
 
Secreţii nazale transparente
Au rolul de a menţine căile nazale lubrifiate, pentru ca germenii, viruşii şi bacteriile să stea la distanţă. Totuşi, când acest tip de secreţii devin din ce în ce mai abundente, ar putea fi un semn că suferi de anumite alergii sau ai un început de răceală sau gripă.
 
Secreţii nazale albe
De cele mai multe ori, acest tip de secreţii sunt prezente în cazul persoanelor care au căile nazale iritate, lucru ce nu îi permite mucusului să curgă, iar astfel acesta se usucă. Secreţiile nazale albe apar de multe ori atunci când suferi de o infecţie nazală sau ai răcit. În plus, nu este exclus ca aceste secreţii să fie provocate şi de consumul excesiv de cafea, ceai şi alcool.
 
Citeşte mai departe şi află ce spun despre sănătatea ta secreţiile galbene, cele verzi, cele maro, dar mai ales cele negre. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri