Jurnalul.ro Bani şi Afaceri The New York Times a atras peste 3,7 milioane de abonaţi

The New York Times a atras peste 3,7 milioane de abonaţi

Cotidianul american The New York Times a atras 139.000 de abonaţi online în primele trei luni ale anului 2018, numărul total al abonaţilor depasind pragul de 3,7 milioane, a anunţat conducerea ziarului.

 

Abonamentele şi vânzările la stand reprezintă 63% din cifra de afaceri a grupului de presă, iar publicitatea 30%, fata de 50% in 2011. "Abonamentele digitale reprezintă în mod clar un succes pentru The New York Times, iar noi estimăm că inca există loc de mai bine", a declarat Mark Thompson, CEO-ul ziarului

Meredith Kopit Levien, care ocupă poziţia a doua în ierarhia acestui cotidian, a declarat că decizia de a scădea - la începutul lunii decembrie - numărul de articole gratuite de la 10 la 5 pe lună a generat un rezultat pozitiv pentru NYT şi a permis creşterea numărului de abonamente.

În contextul în care cifra de afaceri generată de abonamente şi vânzările de ediţii tipărite a crescut cu 7,5% în perioada menţionată, cea proventa din publicitate a scăzut cu 3,4% în acelaşi interval. Cotidianul a început astfel să obţină beneficii de pe urma investiţiilor importante făcute pentru a acoperi, din punct de vedere mediatic, activitatea administraţiei Trump şi în conţinutul editorial în general, care i-a adus în 2018 trei premii Pulitzer.

De la debutul erei Trump, New York Times s-a impus în calitate de "locomotivă" a informaţiei din SUA, indiferent că publică articole despre politică sau despre scandalul Weinstein, The Washington Post fiind singurul cotidian care poate încă să rivalizeze cu ziarul newyorkez. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri