Jurnalul.ro Timp liber Calatorii CE: 35.000 de permise de călătorie gratuite, disponibile pentru tinerii născuți în 2006

CE: 35.000 de permise de călătorie gratuite, disponibile pentru tinerii născuți în 2006

de Redacția Jurnalul    |   

Comisia Europeană va distribui din primăvara anului viitor 35.000 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU pentru tinerii născuți în anul 2006.

Pentru a se califica, tinerii născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2006 trebuie să răspundă mai întâi la un quiz format din cinci întrebări despre UE, împreună cu o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidații vor fi clasificați pe baza răspunsurilor lor, iar permisele de călătorie vor fi distribuite pe baza acestui clasament.

Pot participa tineri din Uniunea Europeană și din țările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Cererea de propuneri este deschisă până în 16 octombrie.

Tinerii selectați vor avea posibilitatea de a călători în întreaga Europă timp de până la 30 de zile între 1 martie 2025 și 31 mai 2026. Aceștia pot fie să își planifice propriile rute, fie să se inspire din cele existente.

În plus față de permisul de călătorie gratuit, participanții vor primi un card de reducere cu peste 40.000 de oferte privind transportul public, cultura, cazarea, mâncarea, sportul și alte servicii.

Este disponibil un sprijin special pentru participanții cu handicap sau cu afecțiuni medicale, în conformitate cu accentul pus de programul Erasmus+ pe incluziunea socială.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018. De atunci, peste 1,3 milioane de candidați au solicitat 319 000 de permise de călătorie disponibile. Atunci când au fost întrebați despre experiențele lor, 93% dintre respondenți au declarat că intenționează să călătorească mai des cu trenul ca urmare a experienței lor cu DiscoverEU. Pentru mulți, a fost prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori, iar majoritatea au spus că au simțit un sentiment sporit de independență. Peste două treimi au declarat că nu și-ar fi putut finanța permisul de călătorie fără DiscoverEU.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri