Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tipuri de finanțare pe care poți să le obții pentru dezvoltarea afacerii tale

Tipuri de finanțare pe care poți să le obții pentru dezvoltarea afacerii tale

Pentru a asigura o dezvoltare continuă afacerii tale, trebuie să fii la curent cu noile trenduri și tehnologii, iar acest lucru poate presupune achiziția de noi utilaje, investiția într-un nou software sau achiziția unei locații spațioase pentru desfășurarea activităților. Toate aceste investiții necesită o serie de cheltuieli considerabile care pot fi acoperite prin alegerea unei modalități de finanțare a afacerii oferită de către instituțiile bancare.

Creditul de investiții

Un credit de investitii companii este un împrumut pe termen mediu sau lung cu ajutorul căruia o afacere se poate extinde sau își poate îmbunătăți produsele sau serviciile pe care le oferă consumatorilor. Întrucât investițiile sunt proiecte care au un impact important asupra unei afaceri, un astfel de credit se obține în urma unei analize amănunțite a proiectului propus pentru investiție. Valoarea investiției se calculează în funcție de câteva criterii care reies din analiza proiectului de investiție: fezabilitatea proiectului și capacitatea sa de a aduce afacerii tale un randament suplimentar.

Pentru ca proiectul de investiție să fie unul cât mai reușit și să corespundă exact nevoilor afacerii tale, poți să apelezi la consultanți specializați care să te ajute cu sfaturi utile în structurarea unei astfel de facilități de finanțare.

Principalele beneficii ale unui credit de investiții sunt:

  • Utilizarea în scopuri multiple - atunci când apelezi la un credit de investiții pentru afacerea ta, ai libertatea de a alege scopul pentru care vrei să-l utilizezi. Fie că alegi să achiziționezi proprietăți care să te ajute să dezvolți spațiul de desfășurare a activității sau echipamente și utilaje care să îmbunătățească procesele, cu ajutorul unui credit de investiții poți să acoperi toate aceste cheltuieli.
  • Consultanța profesională - atunci când apelezi la o instituție bancară pentru accesarea unui credit de investiții, vei beneficia și de consultanță profesională oferită de către experți. În acest fel, te asiguri că faci cea mai bună alegere care corespunde nevoilor afacerii tale.
  • Flexibilitatea ratelor și a dobânzilor - ai libertatea de a alege tipul de credit potrivit nevoilor afacerii tale și mixul de rate, dobânzi și garanții acceptate.

 

Creditul online pentru afaceri IMM

Un credit online destinat afacerilor mici și mijlocii reprezintă o modalitate rapidă și ușoară de obținere a unei finanțări, indiferent de stadiul de dezvoltare în care se află o firmă, de domeniul în care activează sau de forma sa de organizare. Acest tip de credit este ideal pentru investițiile rapide, deoarece se aprobă în doar 24 de ore de la aplicarea pe o platformă online. Valoarea maximă pe care o poți împrumuta este de 95.000 de lei, perioada maximă de creditare este de 24 de luni, iar plata se poate efectua în rate egale.

Principalele caracteristici ale unui credit online pentru afaceri IMM:

  • Satisfacerea nevoilor antreprenorului.
  • Generarea de valoare adăugată unei afaceri.
  • Îndeplinirea cumulativă a condițiilor solicitate de către o instituție bancară.

 

Creditul fără garanții

Un credit fără garanții reprezintă o soluție rapidă și flexibilă pentru finanțarea unei afaceri cu până la 120.000 de lei, valoare care poate fi folosită atât pentru finanțarea nevoii de capital de lucru, cât și pentru alte mici investiții. Termenul de aprobare a unui astfel de credit este de 48 de ore, iar perioada maximă de creditare este de 24 de luni.

Cele mai mari beneficii ale acestui tip de credit sunt:

  • Nu necesită garanții materiale.
  • Graficul de rambursare poate fi construit într-o manieră flexibilă, în funcție de posibilitățile antreprenorului.

 

Creditul pentru dezvoltări imobiliare

Acest tip de credit este potrivit pentru antreprenorii care doresc să investească într-un proiect imobiliar și se acordă pe perioada dezvoltării și vânzării proiectului finanțat.

Utilizările din credit se fac succesiv, pe etape de dezvoltare, conform unui grafic agreat de client și instituția bancară. Până la maturitatea proiectului, clientul achită doar dobânda aferentă sumelor utilizate, urmând ca partea de capital să fie acoperită din vânzarea bunurilor imobiliare finite, la momentul vânzării acestora.

Principalele beneficii ale unui credit pentru dezvoltări imobiliare:

  • Finanțarea se face pe etape și nu presupune prezentarea de documente justificative pentru fiecare utilizare.
  • Perioada creditului este stabilită astfel încât să ofere confortul că proiectul va fi finalizat și vândut până la maturitate.
  • Rambursările de capital se fac în momentul finalizării proiectului.

 

În funcție de nevoile afacerii tale, poți opta pentru obținerea unei finanțări astfel încât să te asiguri că fiecare obiectiv va fi îndeplinit și afacerea ta se află într-o dezvoltare continuă. Fie că optezi pentru un credit de investiții, un credit online pentru IMM, un credit fără garanții sau unul pentru dezvoltări imobiliare, poți apela cu încredere la specialiști în domeniu care să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru tine și afacerea ta.

 

sursă foto: shutterstock.com

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri