Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă românească: Tochitură de porc cu salată

Reţetă românească: Tochitură de porc cu salată

Pentru acest fel de mâncare avem nevoie de următoarele ingrediente:

700 g carne de porc fără grăsime, două cepe, pastă de tomate, pastă de ardei dulce, 250 ml vin roşu sec, o căpăţână de usturoi, un sfert de varză albă, varză roşie, un morcov, o linguriţă de boia dulce, sare, piper, pătrunjel, ulei, mălai
1) Varza roşie şi varza albă se taie fideluţă, se pun într-un castron împreună cu morcovul ras, sarea, piperul şi se introduc la rece până în momentul servirii.
2) Carnea de porc se spală şi se taie cuburi. Cepele se curăţă de foi şi se toacă mărunt.
3) Se încing 100 ml de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte cinci minute. Se adaugă cuburile de carne, se prăjesc până capătă o culoare aurie, se pun boiaua dulce, sarea şi piperul.
4) Se toarnă două căni de apă, jumătate din usturoiul tăiat feliuţe şi se lasă să fiarbă.
5) Când carnea este aproape fiartă se pune restul de usturoi, o lingură de pastă de tomate şi o lingură de pastă de ardei dulce dizolvată în vinul roşu.
6) Se lasă să fiarbă zece minute, se condimentează, dacă mai este nevoie, şi se adaugă pătrunjel tocat.

Tochitura se serveşte fierbinte, cu salată de crudităţi sau cu mămăligă fierbinte.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri