Jurnalul.ro Sport Sporturi Tokyo 2020. Speranțe de medalii de la natație, box și canotaj 

Tokyo 2020. Speranțe de medalii de la natație, box și canotaj 

de Adi Munteanu    |   

Mulți sportivi români prezenți la Tokyo au părăsit deja competiția fără să intre în lupta pentru medalii. Chiar dacă s-au pus speranțe la mai multe discipline, în cele din urmă așteptăm medalii tot la sporturile la care România a avut succes de-a lungul timpului: scrimă, canotaj, natație sau gimnastică. Până acum doar Ana Maria Brânză-Popescu a urcat pe podiumul olimpic cucerind argintul în proba de spadă.

Ziua de ieri ne-a adus vești bune și vești proaste de la Jocurile Olimpice. La vești bune trecem calificarea în finală la 200 m liber a tânărului înotător David Popovici și a colegului său Robert Glință la 100 m spate.  La vești proaste consemnăm eliminările Mihaelei Buzărnescu și a perechii Niculescu-Olaru în probele de tenis de câmp. Dacă Mihaela a pierdut categoric la favorita Marketa Vondrousova, în proba de dublu fetele noastre au avut numeroase șanse pe care le-au irosit. În primul set au condus cu 5-1 perechea australiană Perez-Stosur și au avut nu mai puțin de șapte mingi de set, însă au pierdut în tie-break. În setul 2 au avut momente în care au dat impresia că pot reveni, însă l-au pierdut 5-7. Nici la tenis de masă nu stăm mai bine, Eliza Samara a fost eliminată în turul 3. 

Emoții pentru Larisa Iordache

Singura noastră gimnastă care a prins o finală, Larisa Iordache, este accidentată și este posibil să rateze concursul de pe 3 august. În urma controlului făcut la un spital din Tokyo s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană, o accidentare extrem de dureroasă mai ales pentru exercițiul pe care-l are de executat la bârnă. Larisa a prins finala cu a patra notă și dacă va reuși să se recupereze până la ora concursului are mari șanse să prindă o medalie olimpică.

Subiecte în articol: larisa iordache
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri