Alimentaţia are un rol important în prevenirea cancerului. Alimentele bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale nu numai că îţi asigură energia de care ai nevoie pentru întreaga zi, dar ajută şi la prevenirea acestei maladii, scrie ziarulring.ro.
1. Varza
Varza - în special cea de Bruxelles - este bogată în compuși anticancer, molecule care previn apariția tumorilor canceroase. Este de preferat să fie consumată în mod regulat, mai ales sub formă de salată. Şi broccoli este indicat pentru prevenirea apariţiei maladiei.
2. Strugurii
În struguri se găseşte un antioxidant de 5 ori mai puternic decât beta-carotenul, cunoscut pentru că luptă cu celulele canceroase, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini la jumătate înmulţirea celulelor canceroase. Specialiştii recomandă şi câte un pahar cu vin roşu pe zi.
3. Ceapa
Un alt aliment care te protejează de cancer este ceapa, datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante pe care le are. În plus, are capacitatea de a împiedica răspândirea celulelor canceroase.