Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tort de mere - rețetă din copilărie

Tort de mere - rețetă din copilărie

De mic copil mi-a plăcut zahărul, l-aș fi pus în orice, de la tocănițe la ciorbe drese cu smântână. Rețeta ce urmează am făcut-o măcar o dată la sărbători. E tortul de mere al zilelor de vară și de toamnă.

Dar drept e că prima dată îl gătea bunică-mea cu „merele de Sânpetru” - dulci-dulci, de adunau toate viespile pe lângă ele. Dar... e reteta care imbie orice om in bucatarie, fie ca-i mai firav ori mai bine facut, fie ca-i copil «de țâță» ori om in «tătă firea» trecut prin viata si prin locuri. Nu-i greu, da e tare gustos.
Cum se pregatește prajitura asta minunata?
Din cuibarul zburatoarelor se iau vreo 6 oua, asa, potrivite. Vreo zece linguri de zahar, vreo 4-5 mere frumoase si jumatate de kil de lapte va ajung deocamdata.
Doua linguri de zahar le ardeti intr-o cratita nepretentioasa, de fonta. Pana se topeste minunea dulce a naturii, luati ouale si le bateti cu zahar, nici prea incet, dar nici prea iute, asa, cat sa fie armonie. Dupa ce incepe sa se inchege,............

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri