Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de descinderi la traficanţi de droguri din București și 5 județe

Zeci de descinderi la traficanţi de droguri din București și 5 județe

de Redacția Jurnalul    |   

O reţea care vindea droguri a fost anihilată de DIICOT și Poliție, după percheziții în București și 5 județe. Suspecţii sunt acuzaţi de crearea unui grup infracțional organizat și de vânzarea drogurilor de risc și mare risc.

Procurorii DIICOT Buzău și polițiștii din Buzău au făcut, joi, 40 de percheziții în județele Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Brașov și în municipiul București, într-o cauză privind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În anul 2022, în județul Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat pentru procurarea și vânzarea drogurilor de risc și mare risc și substanțelor cu efect psihoactiv.

În perioada 2022 – aprilie 2023, grupul infracțional a procurat, deţinut, transportat, manipulat, ambalat, oferit, intermediat și comercializat droguri şi substanţe psihoactive, informează DIICOT.

„Grupul a acționat pe trei paliere, după cum urmează:

- primul palier alcătuit din dealerii principali care au deținut și oferit spre vânzare cantități mari de substanțe
- al doilea palier alcătuit din dealerii care s-au aprovizionat de la cei din palierul primar și au oferit spre vânzare substanţe interzise către dealerii din palierul III și direct către consumatori

- ultimul palier constituit din dealeri ce au oferit direct spre vânzare consumatorilor sau au intermediat vânzări pentru a își asigura consumul propriu gratuit”, anunță sursa citată.

Au fost puse în executare 32 de mandate de aducere, audierile fiind făcute la sediul DIICOT Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate sumele de 5.700 lei și 450 de euro, 17 telefoane mobile, 4 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și cantitățile de 450 de grame de canabis, 140 de grame de hașiș, comprimate cu droguri sintetice și o cantitate de substanță pulverulentă, albă, care urmează a fi expertizată.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: trafic droguri descinderi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri