Jurnalul.ro Ştiri Justitie Traian Băsescu, la Parchetul Militar

Traian Băsescu, la Parchetul Militar

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul Militar în legătură cu o plângere depusă de senatorul Ioan Ghişe în care acesta reclama faptul că a fost evacuat în anul 2012 de la o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale a României. 

"Am fost chemat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru o declaraţie legată de plângerea pe care a făcut-o senatorul Ghişe că a fost evacuat de la ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale din 2012. (...) Am dat o declaraţie", a spus Traian Băsescu, la ieşirea din sediul Parchetului Militar. 

Întrebat de jurnalişti ce le-a spus procurorilor, Traian Băsescu a spus că "ce a ştiut". 

Senatorul Ioan Ghişe a depus iniţial o plângere la Parchetul General în care l-a acuzat pe Traian Băsescu că a ordonat ofiţerilor SPP să îl dea afară de la recepţia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni. Ghişe a afişat atunci un banner de protest privind referendumul de demitere a fostului preşedinte. Ulterior, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. 

Imediat după incidentul din 2012, Ioan Ghişe anunţa că îl va acţiona în instanţă pe Traian Băsescu pentru ultraj.

 

Agerpres

Subiecte în articol: traian basescu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri