Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum prepari trandafirata, cea mai bună băutură răcoritoare din lume

Cum prepari trandafirata, cea mai bună băutură răcoritoare din lume

de Redacția Jurnalul    |   

Zilele toride de vară ne obligă să consumăm multe lichide, iar băuturile răcoritoare din comerț nu sunt cea mai sănătoasă variantă. Cum ar fi dacă am prepara ceva natural și sănătos acasă? Musafirii ar fi cu adevărat încântați de această băutură aromată atât de rar întâlnită.

Potrivit ziarulring.ro, trandafirata, căci despre ea este vorba, se prepară foarte ușor.

Iată care sunt ingredientele pentru o trandafirată de excepție

Ingrediente:
petalele de la 25 de trandafiri de dulceață
6 litri apă
500g zahăr
350ml suc de lămâie (cam 5 lămâi)
2 lămâi tăiate în felii

Mod de preparare:

În primul rând, rupe petalele trandafirilor și spală-le bine, apoi lasă-le la scurs. Trebuie să folosești un borcan mare, de sticlă. Dacă ai cumpărat deja un borcan cu robinet, cum se găsește prin toate magazinele de bricolaj, este și mai bine.

Cum se prepara trandafirata

Trandafirata trebuie să stea la soare

Adaugă zahărul împreună cu sucul de lămâie și amestecă puțin. După aceea, adaugă petalele de trandafir, apoi apa și feliile de lămâie. Amestecă din nou, apoi mută borcanul într-un loc însorit, cum ar fi un pervaz.

Atenție! Acoperă borcanul cu băutura răcoritoare cu o farfurie, nu cu un capac bine închis, pentru a lăsa lichidul să respire în timpul macerării. Cu ajutorul unei linguri cu coadă lungă, amestecă trandafirata o dată pe zi, pentru a te asigura că zahărul s-a topit bine.

După cele 48 de ore de stat la soare, trandafirata este numai bună pentru a fi băută ca atare, sau pentru a completa un pahar de gin cu multa gheață.

Dacă ai norocul ca borcanul plin cu trandafirată să intre în frigider, ești norocos. Dacă nu, poți transfera trandafirata în sticle pe care să le pui la frigider, deoarece în zilele toride de vară, un pahar plin cu toată mireasca trandafirilor te va pune pe picioare.

Subiecte în articol: trandafirată reteta bautura racoritoare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri