Jurnalul.ro Ştiri Observator Trenuri oprite și mașini sub ape din cauza ploilor abundente

Trenuri oprite și mașini sub ape din cauza ploilor abundente

de Redacția Jurnalul    |   

Din cauza condițiilor meteorologice severe, circulația trenurilor pe linia de cale ferată 703 Galați-Bârlad este oprită, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române. Măsura a fost luată ca urmare a acumulării de apă pe traseu, care afectează siguranța transportului.

Pe lângă traficul feroviar, au fost înregistrate și opriri ale circulației rutiere pe mai multe artere din județul Galați, inclusiv pe DN 25 și DN 24D, precum și pe drumuri județene, din cauza inundațiilor.

Autoritățile locale și echipele de intervenție lucrează pentru a evalua situația și pentru a redeschide circulația feroviară cât mai curând posibil. Pasagerii sunt sfătuiți să verifice orarele trenurilor și să se informeze despre eventualele întârzieri sau anulări.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis sâmbătă o avertizare Cod Roșu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Prut și Bârlad din județele Galați și Vaslui, valabilă între orele 07:15 - 14:00. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, de asemenea, o avertizare Cod Roșu de averse torențiale pentru mai multe localități din județele Galați și Vaslui, valabilă până la ora 11.00. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp, iar în ultimele ore s-au înregistrat deja peste 60 l/mp în zona avertizată.

Cinci autoturisme și un autobuz au rămas blocate din cauza aluviunilor și a unui TIR derapat

Cinci autoturisme în care se aflau opt persoane și un autobuz în care se afla doar șoferul au rămas blocate pe un drum județean din Neamț, ca urmare a aluviunilor depuse pe partea carosabilă și a unui autotren derapat.

„Forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Poienari, Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Valea Ursului și IPJ au acționat în comuna Valea Ursului pentru deblocarea traficului de pe DJ 159, unde 5 autoturisme (în care se aflau 8 persoane) și 1 autobuz (în care se afla doar conducătorul auto) au rămas blocate ca urmare a aluviunilor depuse pe partea carosabilă și a unui autotren derapat”, transmite ISU Neamț.

Potrivit sursei citate, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: circulatie trenuri inundatii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri