Jurnalul.ro Sport eXtrasport Oficialii olimpici americani vor contesta decizia care o obligă pe Chiles să returneze medalia

Oficialii olimpici americani vor contesta decizia care o obligă pe Chiles să returneze medalia

de Redacția Jurnalul    |   

Oficialii olimpici americani au declarat că vor face recurs la decizia TAS prin care gimnastei americane Jordan Chiles i s-a cerut să returneze medalia de bronz câştigată la exerciţiul la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anulat un apel făcut la sol de antrenorul lui Chiles, care a propulsat-o pe aceasta pe locul al treilea, motivând că apelul a fost făcut cu 4 secunde mai târziu decât limita de timp de 1 minut pentru notarea întrebărilor, relatează Associated Press.

„Credem cu tărie că Jordan a câştigat pe bună dreptate medalia de bronz şi au existat erori critice atât în punctarea iniţială de către Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG), cât şi în procesul ulterior de apel al TAS, care trebuie abordate", se menţionează în declaraţia Comitetului Olimpic şi Paralimpic al SUA.

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a declarat sâmbătă seara că va respecta decizia instanţei şi o va ridica pe Ana Maria Bărbosu pe locul al treilea, care va primi medalia de bronz.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri