Jurnalul.ro Ştiri Observator Tricolorii au simţit Jurnalul lipit de sufletul lor

Tricolorii au simţit Jurnalul lipit de sufletul lor

de Florin Condurateanu    |   

La marea încercare a turneului final din America, acolo unde au atins o culme a valorii lor, a lipsit o respingere a balonului trimis de un suedez ca tricolorii să joace o semifinală de Mondial împotriva Braziliei, românii au constatat susţinerea Jurnalului. Hagi, Popescu, Puiu Iordănescu au păstrat o punte de inimă cu noi, Jurnalul s-a străduit să aducă acasă, românilor crâmpeie din zbuciumul internaţionalilor noştri în perioada de foc atât de pe gazon, cât şi din cantonament.

Primul meci, prima strălucire a naţionalei, România a învins răsfăţata Columbie, creditată ca o candidată la trofeul suprem. Vedetele noastre au înscris trei goluri, d-alde Asprilla, Valderama şi alţi mustang, doar un gol, i-au păzit straşnic Didi Prodan, Belo, Dan Petrescu. După meci, miile de columbieni erau furioşi, dădeau de pământ cu perucile tip Valderama, stadionul era păzit ca în război. Ne-am strecurat până la autocarul românilor, s-au lipit de noi trei sătmăreni vecini cu Prodan şi preotul parohiei, l-au rugat pe Didi să scrie ceva pe tricolorul uriaş pe care-l aduseseră de la 12.000 de kilometri.

Stoperul fără teamă şi reproş a scris pe drapel: „Ne e dor de-acasă, rugaţi-vă la Dumnezeu pentru noi şi pentru România”! Şi a venit meciul decisiv al urcării din grupe cu Statele Unite. În Los Angeles era o căldură de ţâşnea sudoarea din piele, cei peste o sută de mii de spectatori veniseră cu lăzi frigorifice cu băuturi.

La apariţia echipei noastre, ştiind cine e inamicul public numărul unu, Hagi, fanii americani au aruncat spre el cu mii de cubuleţe de gheaţă. Ca un gentleman, Hagi a ridicat un cubuleţ de gheaţă din iarbă, la pus în gură să se răcorească şi a făcut o reverenţă de mulţumesc spre miile de suporteri, care l-au aclamat pentru gestul de domn. Cu arcada spartă de un fotbalist american, Belodedici l-a rugat pe doctor să-l coasă pe viu pe tuşă, „n-am timp de anestezie”.

A urmat victoria împotriva campioanei mondiale Argentina, Ilie Dumitrescu s-a întrecut pe sine, două goluri şi o pasă de gol lui Hagi. Până atunci, Ilie jucase slab, îl muştruluia lumea pe Iordănescu că-l menţine titular, a destăinuit asta numai Jurnalului. Văzând înfrângerea, Maradona, aflat în lojă, pedepsit pentru dopaj, s-a enervat, a aruncat cu scaunul şi a plecat înainte de finalul partidei.  

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri