Jurnalul.ro Ştiri Externe Uber a încasat o amendă record de 324 milioane de dolari

Uber a încasat o amendă record de 324 milioane de dolari

de Redacția Jurnalul    |   

Lovitură de proporţii pentru Uber. Gigantul de ridesharing a încasat o amendă record de 324 mil. dolari după ce a dat mai departe datele sensibile ale şoferilor.

Uber a fost amendată de autorităţile olandeze cu 324 milioane de dolari. Compania este sancţionată pentru nerespectarea normelor europene privind protecţia datelor şi clienţilor după ce s-a descoperit că informaţii sensibile ale şoferilor au fost expediate şi stocate pe servere din SUA, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Aceasta este cea mai mare amendă încasată vreodată de compania de ridesharing dar totodată şi cea mai mare amendă emisă de autorităţile din Olanda.

Potrivit autorităţilor olandeze, Uber colecta informaţii despre şoferii din Europa, cum ar fi detalii din licenţele de taximetrie, locaţia şoferilor şi în unele caze date privind istoricul medical şi penal al acestora.

Autoritatea olandeză pentru protecţia datelor a început investigaţia privind Uber după ce peste 170 de şoferi francezi au depus plângeri la un grup francez de apărare a drepturilor omului. Ancheta a fost responsabilitatea autorităţilor olandeze, mai ales că sediul european al Uber este localizat în Ţările de Jos.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: uber amenda olanda
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri