Jurnalul.ro Ştiri Externe UE acordă Republicii Moldova asistenţă macrofinanciară de 145 de milioane de euro

UE acordă Republicii Moldova asistenţă macrofinanciară de 145 de milioane de euro

de Redacția Jurnalul    |   

Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova o asistenţă macrofinanciară în valoare de 145 de milioane de euro, a anunţat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit Deschide.md.

"Cu trei săptămâni în urmă, la Chişinău, le-am spus moldovenilor că nu sunt singuri. Astăzi, oferim încă 145 de milioane de euro pentru a sprijini reformele Republicii Moldova. Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană", a transmis ea într-un mesaj pe Twitter.

Parlamentul European a votat cu o lună în urmă creşterea asistenţei macrofinanciare a UE pentru Republica Moldova cu încă 145 de milioane de euro, suma totală ajungând, astfel, la 290 de milioane de euro, aminteşte Deschide.md.

Suma de 145 de milioane de euro a asistenţei macrofinanciare pentru R. Moldova include 100 de milioane de euro sub formă de împrumuturi cu dobândă redusă şi 45 de milioane de euro sub formă de granturi, pentru a acoperi o parte din nevoile financiare externe ale Chişinăului în 2023, precizează publicaţia menţionată. 

Subiecte în articol: ue republica moldova
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri