Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat a fost condamnat la 34 de pedepse consecutive de închisoare pe viață

Un bărbat a fost condamnat la 34 de pedepse consecutive de închisoare pe viață

 Nikolas Cruz, în vârstă de 24 de ani, își va petrece restul anilor după gratii după ce a fost condamnat oficial la închisoare pe viață pentru uciderea în masă a 17 studenți și membri ai personalului liceului Marjory Stoneman Douglas din 14 februarie 2018.

Sentința a venit după două zile în care părinții, soțiile, frații și alte rude ale victimelor ucise și unii dintre răniții supraviețuitori au mers la pupitru pentru a i se adresa față în față.

Judecătorul s-a pronunțat după ce juriul din procesul carea durat trei luni al lui Cruz a votat 9-3 pe 13 octombrie pentru a-l condamna la moarte, dar legea din Florida cere unanimitatea pentru ca sentința să fie impusă.

Masacrul din Florida

Pe 14 februarie 2018, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a deschis focul asupra studenților și personalului de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida, ucigând 17 persoane și rănind alte 17. Cruz, fost elev al școlii, a fugit de la fața locului pe jos, amestecându-se cu alți elevi, și a fost arestat fără incidente aproximativ o oră mai târziu în Coral Springs din apropiere. Masacrul comis de el este cel mai terifiant atac într-un liceu din istoria Statelor Unite, depășind tragedia de la Liceul Columbine, unde au fost ucise 15 persoane, inclusiv făptașii, în Colorado, în aprilie 1999. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri