Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident cu un container supraincalzit pe aeroportul din Budapesta

Incident cu un container supraincalzit pe aeroportul din Budapesta

Un terminal al aeroportului din Budapesta a fost închis miercuri seară pentru o scurtă perioadă de timp din cauza unui container supraîncălzit în care se afla un izotop, a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii ungare de management al dezastrelor.

 

"Materialul nociv pentru sănătate nu a ajuns în mediu", a asigurat Marton Hajdu, adăugând că terminalul 2B a fost închis pentru a facilita o investigaţie rapidă. "Pasagerii sunt în perfecta siguranţă", a precizat el. Au fost afectate opt zboruri care urmau să plece şi opt care urmau să sosească, a declarat, la randul sau, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Laszlo Kurucz. 

Oficialii nu au precizat ce zbor a fost afectat sau despre ce izotop este vorba. Potrivit agentiei MTI, materialul din container era iridiu, comandat de o companie ungară din oraşul rus Dimitrovgrad, iar in capitala ungara a a ajuns la Budapesta cu o cursa venita în cursul serii de la Istanbul. 

Gabor Kaszas, un oficial al companiei, a afirmat că o creştere a temperaturii este normală când astfel de materiale sunt transportate. Izotop Intezet este o firma axată pe cercetare, dezvoltare şi producţia de radioizotopi utilizaţi în sănătate, cercetare şi industrie. 

Nici aeroportul, nici autoritatea de management nu au confirmat că zborul afectat a fost operat de Turkish Airlines. Datele de pe site-ul aeroportului arată că zborul TK1037 de la Istanbul a aterizat la Budapesta la ora locală 19.07, cu puţin timp înainte ca terminalul să fie închis. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri