Jurnalul.ro Ştiri Educatie Scandal uriaș la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”. Rezultatele admiterii pentru 2024 au fost republicate din cauza unei erori informatice

Scandal uriaș la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”. Rezultatele admiterii pentru 2024 au fost republicate din cauza unei erori informatice

de Redacția Jurnalul    |   

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București a anunțat marți, 23 iulie, că rezultatele admiterii pentru 2024 au fost republicate până la ora 10:00. Decizia vine în urma unei erori informatice care a afectat corelarea notelor pentru portofoliile de admitere și planșele de concurs, conform unui comunicat de presă al instituției.

Problema a fost sesizată după ce un număr mare de contestații au fost depuse, iar Comisia de admitere a descoperit o eroare în transferul notelor între componentele sistemului informatic. Această eroare a condus la necorelarea unor note și, implicit, a afectat ierarhia candidaților pentru programul de studii Arhitectură în limba română.

Pentru remedierea situației, Comisia de contestații a propus introducerea corectă a datelor și refacerea clasamentului. Noile rezultate au fost afișate marți, 23 iulie, până la ora 10:00, conform informării universității.

Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură "Ion Mincu", a explicat într-o conferință de presă a fost o eroare constatată de comisia de contestații și care apoi s-a rezolvat.

„Conform metodologiei, după examen au fost depuse contestații. Comisia de contestații, alta decât prima (cea care a corectat), deschide planșele și verifică dacă studentul are numele scris și dacă nota e corelată cu cea de la lucrarea scrisă.

Comisia de contestație a găsit o discrepanță care se referea la faptul că apăreau candidați al căror nume din foaia generată de computer nu corela cu cel de pe planșe. Comisia nu a recorectat. A verificat. S-au dublat două nume care au făcut ca înscrierea în sistem computerizat să genereze erori.

Comisia a dat două rezoluții. Am luat notă de eroare și evident că am dat comunicate. La ora 10, am dat lista refăcută. Ceea ce facem azi e o asumare a greșelii școlii. Eroarea a fost la Arhitectură, doar la secția română. La celelalte nu au fost probleme", a declarat rectorul la Antena 3 CNN.

Marți, mai mulți părinți au venit să ceară socoteală pentru situația creată. Un paznic a chemat polițiștii. 

„Copilul meu a luat 3,51 și scădem punctul din oficiu. Cum să ia 2 când a acoperit atâtea subiecte? E o eroare undeva", a spus un părinte..

„Vrem să ni se admită contestațiile, să se recorecteze lucrările, nu doar să se compare notele de pe planșă și de pe lista cu rezultatele finale", a adăugat altul.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri