Jurnalul.ro Ştiri Externe Urmările cutremurului din Mexic. Cel puțin cinci oameni au murit

Urmările cutremurului din Mexic. Cel puțin cinci oameni au murit

Cutremurul cu magnitudinea de 8.4, care a zguduit coasta Mexicului, s-a soldat cu moartea a cel puțin cinci persoane, evacuări masive și pericolul producerii de tsunami, relatează The Guardian.

Cutremurul s-a petrecut la 165 kilometri vest de statul Chiapas la puțin timp după miezul nopții, ora locală, joi. Acesta a fost cel mai puternic cutremur care a lovit țara din 1985, conform Agenției pentru protecția civililor.

Moartea a trei persoane a fost confirmată în Chiapas, iar a altor două în Tabasco. Centrul pentru avertizări în caz de tsunami din Pacific a avertizat că valuri de până la trei metri pot lovi coasta.

Guvernatorul statului Tabasco, Arturo Nunez, a afirmat că cele două persoane care au decedat erau copii. Unul dintre ei a murit după ce un perete s-a prăbușit peste el, iar cel de-al doilea era un bebeluș care a murit într-un spital de pediatrie după ce a fost afectată electricitatea.

Ințial, valuri de un metru au fost înregistrate în orașul mexican Salina Cruz. Centrul pentru tsunami a prezis valuri între 0,3 și un metru în Cook Islands, Ecuador, El salvador, Fiji, French Polynesia, Guatemala și Kiribati.

 

Subiecte în articol: mexic cutremur efecte
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri