Jurnalul.ro Ştiri Politică USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Deputații USR depun moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, „care, alături de patronul programului fantomă „România educată”, a lovit la temelia învățământului românesc”.

„Depunem moțiune simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul «România anti-educată», în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC și a crescut rata de abandon școlar. Sorin Cîmpeanu este ministrul care protejează plagiatele și pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrității academice. Îl vom chema pe ministrul Cîmpeanu în fața Parlamentului, sper să nu se sustragă controlului parlamentar, așa cum au făcut colegii săi de Guvern, Sorin Grindeanu și Lucian Bode”, transmite Cătălin Drulă, președintele interimar USR.

USR arată că, în mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu, Educația a ajuns să primească doar 2,28% din PIB, unul din cele mai mici procente din ultimii 30 de ani și cu mult sub ținta de 6% prevăzută în Legea educației naționale.

„Ministrul Cîmpeanu nu este deranjat însă de situație, căci este prea preocupat să anunțe, de la o zi la alta, schimbări în modul de evaluare a elevilor, fără consultări și fără a ține cont de opiniile actorilor din sistem. Cât despre noua lege a Educației, dincolo de faptul că ministrul Sorin Cîmpeanu tot vorbește de ea din 2014, pe când făcea parte din echipa Ponta, nu pare să se schimbe nici acum nimic profund din sistemul putred. Nici PNL și PSD, nici ministrul Cîmpeanu, care are la activ patru partide (Partidul Conservator, ALDE, Pro România, PNL), nu vor depolitizarea sistemului de învățământ. În

Liderii USR transmit că România are a doua cea mai mare rată de abandon școlar din UE.

„Și tot în

Subiecte în articol: sorin cimpeanu moţiune usr
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri