Jurnalul.ro Ştiri Politică USR îi cere demisia lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării

USR îi cere demisia lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării

USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declarații cu privire la războiul din Ucraina, „însă așteptăm de la Nicolae Ciucă să rezolve problema până atunci”: „Dîncu nu mai poate fi în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere pe timp de război”.

„Am speranța că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni, când ar trebui să vină în Parlament la Ora Ministrului, la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită. Vasile Dîncu s-a trezit să îndemne la negocieri de pace, cam în același timp cu trompetele rusești și fix când Ucraina arată că poate să câștige războiul și să-i scoată din țară pe invadatorii ruși. Nu știu ce e în capul ministrului Apărării, dar a ajuns să fie propagandistul lui Putin și pentru asta trebuie să plece. Și îl întreb pe Vasile Dîncu: cu cine vrea să negocieze? Cu Vladimir Putin, care ucide chiar în aceste momente oameni nevinovați în Ucraina? Cu teroriștii nu se negociază!”, spune purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

El afirmă că Vasile Dîncu „nu este la prima gafă”.

„Același ministru cita eronat o declarație a președintelui Franței, cum că

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că îl așteaptă pe Vasile Dîncu să revină în țară pentru a avea „o discuție cât se poate de deschisă” despre declarațiile potrivit cărora șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când și cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a UE și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri