Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Bănescu, despre ieșirea Dianei Șoșoacă în PE: Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie

Vasile Bănescu, despre ieșirea Dianei Șoșoacă în PE: Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie

de Redacția Jurnalul    |   

Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care priveşti şi eşti privit, afirmă Vasile Bănescu, fost purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

E spaţiul vizual, diafan suspendat între cer şi pământ, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator. Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură şi greu de privit. Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii. Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăinţă discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtăşirea lor chipului blând, care te priveşte intens până dincolo de frontiera acestei vieţi, sperând ca tu să înţelegi că nu chiar totul e deşertăciune", a scris Vasile Bănescu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă a fost evacuată joi din sala de plen a Parlamentului European, în timpul dezbaterii care a precedat supunerea la vot a candidaturii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Diana Iovanovici-Şoşoacă, ce face parte din grupul eurodeputaţilor neafiliaţi, a ţipat şi a întrerupt de trei ori dezbaterea.

Potrivit imaginilor făcute publice din sala de plen a PE, Diana Şoşoacă a ridicat o icoană, timp în care acuza cenzura la care este supusă. Ea şi-a pus pe faţă şi o botniţă, ca simbol al cenzurii.

Într-un comunicat transmis AGERPRES de către S.O.S. România se precizează că "Diana Iovanovici-Şoşoacă a ridicat o icoană religioasă, simbolizând legătura profundă dintre credinţa românilor şi identitatea lor naţională".

"Parlamentul European şi Ursula von der Leyen trebuie să înţeleagă că nu vom accepta niciodată dictatura Bruxelles-ului! Aţi ucis oameni şi aţi suprimat libertăţi fundamentale! Românii nu vor îngenunchea în faţa tiraniei birocratice!", a declarat Diana Iovanovici-Şoşoacă, citată în comunicat.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri