Jurnalul.ro Ştiri Justitie Veste proastă pentru Cristian Boureanu de la Tribunalul București

Veste proastă pentru Cristian Boureanu de la Tribunalul București

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au admis vineri o contestaţie a procurorilor şi au decis ca fostul deputat Cristian Boureanu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de ultraj după ce a agresat un poliţist rutier. 

Iniţial, Judecătoria Sectorului 1 a respins pe 3 iulie cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă pe numele lui Cristian Boureanu şi a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

Procurorii au făcut contestaţie, admisă vineri de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele lui Boureanu. Decizia este definitivă. 

Pe 9 iunie, în jurul orei 1,30, Cristian Boureanu se afla într-o maşină condusă prietena lui, fiind oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bd. Aviatorilor. 

În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ. 

Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca. 

Fostul parlamentar a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde a fost preluat de poliţişti şi dus în faţa unui procuror, care a decis reţinerea lui pentru 24 de ore. Ulterior, pe 10 iunie, un magistrat a decis ca Boureanu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri