Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Video - Gito, un pui de urangutan abandonat, aproape mort, a descoperit o nouă viaţă într-un adăpost de animale

Video - Gito, un pui de urangutan abandonat, aproape mort, a descoperit o nouă viaţă într-un adăpost de animale

Gito, un pui de urangutan abandonat aproape mort în partea indoneziană a insulei Borneo se bucură acum de o nouă viaţă într-un adăpost de animale, unde s-a împrietenit cu un alt pui de urangutan, relatează AFP.

Lăsat într-o cutie de carton, în plin soare, Gito părea "mumificat" atunci când a fost descoperit de salvatorii săi, care l-au crezut iniţial mort. Puiul de urangutan suferea de deshidratare, malnutriţie şi de infecţii ale pielii.

O echipă a organizaţiei International Animal Rescue (IAR) a recuperat puiul, care aparţinea unui şefului unui sat local, şi l-a transportat de urgenţă la centrul său din partea indoneziană a insulei Borneo (Kalimantan).

Gito şi-a recăpătat rapid forţele şi la sfârşitul perioadei de carantină responsabilii centrului i-au făcut cunoştinţă cu un alt pui de urangutan, Asoka, cu care Gito a început să se joace, după un prim schimb de priviri pline de neîncredere.

Asoka a fost şi el salvat cu câteva luni în urmă de către un sătean din Kalimantan care l-a descoperit abandonat în junglă şi l-a adus la adăpostul IAR.

Înainte de a putea trăi în sălbăticie, Gito va trebui să meargă la "şcoala junglei", un program pe termen lung destinat pregătirii urangutanilor crescuţi în captivitate pentru traiul în habitatul lor natural, a declarat pentru AFP la sfârşitul săptămânii trecute directoarea programului, Karmele Llano Sanchez.

Gito si Asoka

Subiecte în articol: urangutan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri