Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Senatorii au aprobat solicitarea DNA în cazul lui Florian Bodog

VIDEO. Senatorii au aprobat solicitarea DNA în cazul lui Florian Bodog

UPDATE. Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog.

Votul a fost secret. În favoarea cererii DNA au votat 98 de senatori, iar împotrivă au votat 24 de senatori. A fost înregistrată și o abținere.  

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (...) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România", a afirmat Florian Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

------------------------

Știre inițială. Senatorii dezbat, miercuri, în plenul Camerei superioare a Parlamentului, solicitarea DNA pentru încuviințarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog.

Votul va fi unul cu bile. La începutul ședinței, și-au anunțat prezența 88 de senatori. 

Senatorii PNL, USR PLUS și PSD au anunțat că vor vota în favoarea începerii urmăririi penale.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviințarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, acuzat că, atunci când deținea funcția de ministru al Sănătății, ar fi acționat pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să-și fi îndeplinit atribuțiile la care era obligată prin contract.

În 2019, DNA a făcut o solicitare similară, care a fost respinsă de sentatori. Ulterior, procurorii au obținut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracțiuni de fals în înscrisuri și abuz în serviciu.

Subiecte în articol: Florian Bodog senat dna
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri