Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vitamina D ajută la prevenirea infecției cu noul coronavirus

Vitamina D ajută la prevenirea infecției cu noul coronavirus

Introducerea în alimente a vitaminei D ar putea preveni infectarea cu COVID-19,  sunt de părere specialiștii britanici. Ei cer autorităților să aprobe suplimentarea mâncării cu această substanță. Unele țări practică acest lucru pentru că în lipsa vitaminei D corpul uman este mai predispus la infecții. 

Specialiştii în sănătate din Marea Britanie atrag atenţia cu privire la deficienţa de vitamina D, de care suferă aproape jumătate din populaţia ţării. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, ei recomandă suplimentele din septembrie până în martie.

Săptămâna trecută, cercetătorii din Spania au ajuns la concluzia că 82% din pacienţii internaţi cu coronavirus, dintr-un eşantion de 216 participanţi, sufereau de o deficienţă de vitamina D.

Practica introducerii de vitamine în compoziţia alimentelor de bază şi accesibile este practicată în Finlanda, Suedia, Australia şi Canada.

În Marea Britanie, Departamentul de Sănătate Publică a respins astfel de iniţiative de peste 10 ani.

Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă este îmbogăţită cu un complex de vitamina B. Un studiu realizat în anul 2019, de Universitatea din Birmingham arată că numărul persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D.

Mediafax

Subiecte în articol: Marea Britanie Vitamina D
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri