Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se menține caldă în prima parte a lunii septembrie

Vremea se menține caldă în prima parte a lunii septembrie

de Redacția Jurnalul    |   

Vremea se va menține caldă în prima parte a lunii septembrie, se arată în prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Un proces de răcire a vremii este așteptat după 10 septembrie.

Banat

Vremea va fi caniculară în primele zile ale intervalului când media maximelor se va situa în jurul valorii de 35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. În intervalul 2 – 11 septembrie, media minimelor va fi de 15...16 grade, însă după data de 11 septembrie și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, minimele vor scădea ușor, până spre medii în jurul a 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

Crișana

Vremea va fi caniculară în primele zile ale intervalului, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta,
valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua,
astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. În intervalul 02 – 11 septembrie, media minimelor va fi de 15...16 grade, însă după data
de 11 septembrie și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, minimele vor scădea ușor, până spre medii în jurul a 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

Transilvania

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 30...31 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, vremea se va răci ușor, astfel că media maximelor se va situa în jurul a 28 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 24 de grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va fi de 12...13 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 12 – 15 septembrie.

Maramureș

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 32...33 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, vremea se va răci treptat, astfel că media maximelor va fi de 28...30 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va fi de 14...15 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 12 – 15 septembrie.

Moldova

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 32 de grade. După ziua de 4 septembrie, maximele vor scădea spre 27 de grade, apoi după data de 5 septembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o zi la alta, media maximelor va fi de 26...28 de grade. Media minimelor va fi de 16...17 grade, în perioada 2 – 4 septembrie, apoi va scădea până spre 14 grade în data de 5 septembrie, valoare ce va caracteriza intervalul 6 -15 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va crește începând cu 13 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 30...32 de grade. După ziua de 4 septembrie, maximele vor scădea spre 28 de grade, iar după data de 5 septembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o zi la alta, media maximelor va fi de 27...28 de grade. Media minimelor va fi de 16...17 grade, în perioada 2 – 4 septembrie, apoi va scădea până spre 17 grade în data de 5 septembrie, valoare ce va caracteriza intervalul 6 -15 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în data de 2 septembrie, apoi din nou în intervalul 12 -15 septembrie.

Muntenia

În primele zile ale intervalului media maximelor va fi de 32...34 de grade. După ziua de 4 septembrie, vremea se va răci treptat, astfel încât în intervalul 5-10 septembrie media maximelor va fi de 30 de grade, iar în intervalul 11 – 15 septembrie de 28...29 de grade. Media minimelor va fi de 16 grade în primele nopți ale intervalului, iar în perioada 5 -15 septembrie, aceasta se va situa în jurul a 15 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în data de 2 septembrie, apoi din nou în intervalul 11 -15 septembrie.

Oltenia

Vremea va fi caniculară în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 34...35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 26...27 de grade. Cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va avea valori cuprinse între 15 și 18 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în data de 4 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

La munte

În primele zile ale intervalului media maximelor va fi de 22...23 de grade, apoi în perioada 5 – 10 septembrie, cu ușoare variații de la o zi la alta, aceasta se va situa în jurul a 20 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 15 grade. În intervalul 2- 15 septembrie, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va avea valori cuprinse între 8 și 12 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în primele 3 nopți, iar cele mai mici valori, în nopțile de 14 și 15 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 5 – 15 septembrie.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: vreme calda septembrie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri