Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2022. Simona Halep, calificare spectaculoasă în sferturi

Wimbledon 2022. Simona Halep, calificare spectaculoasă în sferturi

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA) cu scorul de 6-1 6-2 și s-a calificat în sferturi la Wimbeldon.

Badosa a început un ghem alb, dar apoi Halep a jucat fără greşeală şi a luat şase ghemuri consecutive (6-1). Începutul setului secund a fost echilibrat, iar Halep a fost nevoită să salveze o minge de break (singura). Halep a reuşit un prim break la 3-2 în favoarea sa, iar apoi a încheiat conturile tot pe serviciul ibericei (6-2).

Halep a reuşit 3 aşi, dar a făcut şi 2 duble greşeli, în timp ce Badosa a încheiat cu un as şi o dublă greşeală. Procentajele de reuşită la ambele servicii au fost mult mai mari pentru româncă, 89%, respectiv 68%, în timp ce ale spaniolei au fost sub 50 de procente. Fostul lider mondiale a fost superioară şi la mingile direct câştigătoare, 17-7, în timp ce Badosa a comis net mai multe erori neforţate, 21-9.

Românca va evolua în „sferturi” împotriva Amandei Anisimova (25 WTA). Simona Halep şi-a asigurat un cec de 310.000 de lire sterline.

Subiecte în articol: Simona Halep
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri