Jurnalul.ro Timp liber Relatii Ziua Îndrăgostiților: sărbătoare, definiție, istorie, tradiții

Ziua Îndrăgostiților: sărbătoare, definiție, istorie, tradiții

de Anastasia Paul    |   

Cadourile populare de Ziua Îndrăgostiților includ o cutie de ciocolată, cina romantică în doi și flori, în special trandafiri. Unele cupluri se căsătoresc în această zi pentru a a marca și mai mult evenimentul.

Ziua Îndrăgostiților: definiție, istorie, tradiții și cum este sărbătorită
Sărbătoarea Zilei Îndrăgostiților:

 

Ziua Îndrăgostiților, sau Sfântul Valentin, este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie. Pentru mulți oameni din întreaga lume este un moment special, în care își exprimă afecțiunea prin trimiterea de felicitări, flori sau bomboane de ciocolată cu mesaje de dragoste.

Este un eveniment care a devenit extrem de populari și se fac schimb de cadouri în această zi între cei dragi. Potrivit Encyclopaedia Britannica, își are originile în festivalul roman Lupercalia, care se desfășura la jumătatea lunii februarie.

Istoria Zilei Îndrăgostiților
Deși adevărata origine a sărbătorii este vagă, se crede că Ziua Îndrăgostiților a început cu festivalul Lupercaliei. Conform Encyclopaedia Britannica, festivalul sărbătorea venirea primăverii, includea ritualuri de fertilitate și împerecherea femeilor cu bărbații prin tragere la sorți.

Practica a fost interzisă de Papa Gelasius I, în secolul al V-lea, și a fost înlocuită cu Ziua Sfântului Valentin.

Cu toate acestea, dedicarea acestei zile romantismului a început abia în secolul al XIV-lea.

Cine a fost Sfântul Valentin
Au fost mai multe persoane cu acest nume, dar festivalul este ținut în cinstea unui sfânt celebru care a fost executat la 14 februarie 270 d.Hr., după ce a fost condamnat la moarte de împăratul Claudius II Gothicus.

Se crede astfel că Sfântul Valentin a fost un preot din Roma. El a fost condamnat la moarte pentru că a încălcat o regulă a împăratuluiroman, care interzisese căsătoriile pentru a recruta soldați. Sfântul Valentin a considerat că decizia este nedreaptă, așa că a încălcat regulile și a aranjat căsătorii în secret, potrivit bbc.

Totodată, Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de fiica temnicerului și când a fost dus la execuție, pe 14 februarie, acesta i-a trimis o scrisoare de dragoste semnată „de la al tău, Valentine”. Întrucât a sfidat ordinul împăratului, această zi este asociată cu dragostea.

Cum se sărbătorește 
În mod tradițional, de Ziua Îndrăgostiților, oamenii își arată dragostea trimițând felicitări, cadouri și mesaje de dragoste. Unii oameni trimit și ceva anonim cuiva pe care îl iubesc în secret.

Cadourile populare includ o cutie de ciocolată, cina în doi și flori, în special trandafiri. Există idei de cadouri personalizate, cum ar fi o fotografie înrămată sau un playlist de melodii, sau o activitate specială.

Oamenii se căsătoresc, de asemenea, de Ziua Îndrăgostiților.

Săptămâna Îndrăgostiților
Întrucât sărbătorile au evoluat de-a lungul anilor, fervoarea începe cu cel puțin o săptămână înainte, din 7 februarie.

Cele șapte zile de dragoste înainte de 14 februarie, sunt Ziua Trandafirilor (7 februarie), Ziua Propunerilor (8 februarie), Ziua Ciocolatei (9 februarie), Ziua Plușului (10 februarie), Ziua Promisiei (11 februarie), Ziua Îmbrățișării (12 februarie). ), și Ziua Sărutului (13 februarie), potrivit ndtv.com.


Subiecte în articol: ziua indragostitilor sfantul valentin
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri