x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop iudaic - Intelepciunea evreilor de a prevedea viitorul

Horoscop iudaic - Intelepciunea evreilor de a prevedea viitorul

12 Ian 2015   •   20:13
Horoscop iudaic - Intelepciunea evreilor de a prevedea viitorul

“Hokmat-ha-nissayon” („Ințelepciunea de a prevedea viitorul”) – astrologia iudaica are elemente de corespondență cu Vechiul Testament și cu alte texte sfinte.
Horoscopul Iudaic are 12 zodii, fiecare dintre ele corespunzatoare unei luni din an. Numar deloc întâmplător, 12 sunt fiii lui Iacov din care se trag cele 12 triburi ale Israelului, tot așa cum 12 sunt rădăcinile sufletești ale poporului evreu, 12 sunt literele alfabetului ebraic și tot 12 atributele sufletului.

Calendarul ebraic este calendarul folosit de religia iudaică. Ca și calendarul chinezesc, este un calendar care se bazează atât pe ciclul lunar cât și cel solar (cel care definește anii).
Calendarul iudaic contrastează cu calendarul gregorian, bazat doar pe ciclul solar, sau cu cel musulman, care este lunar.
Lunile calendarului iudaic nu se suprapun exact semnelor zodiacale europene, fiecare lună având evenimente importante pentru calendarul ebraic și durate fixe de 29-30 de zile stabilite astfel încât sărbătorile să fie adecvate zilelor în care vor cădea.

Pentru o analiză mai explicita, s-au suprapus formal zodiile/lunile din horoscopul/calendarul evreiesc peste cele din zodiacul european.

Nissan (Berbec)
Femeile

Sunt pasionate de lux, de plăcere și de frumos. Sunt cochete, curioase, le place să trăiască pe picior mare, să fie adulate, măgulite, să primească daruri și laude. Nativele zodiei sunt capricioase, foarte susceptibile, greu de mulțumit, sunt acceptate cu toate toanele lor, fiind pline de șarm, adevărate cuceritoare.

Bărbații
Au un caracter agitat, sunt greu de mulțumit, iritabili, impulsivi. Au multă încredere în ei, unii s-ar putea să-i acuze de înfumurare. Au un temperament pasional, iubesc plăcerile (de orice fel) și libertatea de a trăi după bunul plac. Au capacități bune de comunicare, dar nu-și respectă întotdeauna promisiunile. În tinerețe sun studiosi, aplecați în special către științe și/sau filosofie. Le place să se considere oameni ai acțiunii, să fie lideri și să-și impună voința, să organizeze, să conducă; totuși, se va dovedi de cele mai multe ori că nu sunt adevărați organizatori și pun în prim plan intuiția și primul impuls, fără a previziona impactul acțiunilor lor pe termen lung.
____________________________


Iyar (Taur)
Femeile

Sunt frumoase, cu trăsături echilibrate și un chip mai mult decât astrăgător. Sunt cunoscute ca persoane pline de afecțiune, iubitoare, blânde și sensibile, agreabile. Sunt de obicei suple, cu mers și gesturi grațioase. Sunt adeseori luate ca reper moral, dar în viața de familie se disting prin... “lene” gospodărească, lipsă de îndemânare și de apetit,chiar neglijență.

Bărbații
Au un caracter puternic, sunt experimentați, siguri pe ei și greu de impresionat. Nu fac parte însă din categoria celor insensibil, dimpotrivă, sunt afectuoși, capabili să fie delicați, uneori de-a dreptul sentimentali. Au capacitatea de a-și face mulți prieteni, cărora le vor fi devotați, chiar și atunci când sunt trădați de aceștia. Sunt persoane inteligente, inventive, aplecate către studiu, interesate de comunicare, de literatură (pot fi chiar ei autori de pagini literare).
____________________________


Sivan (Gemeni)
Femeile

În esență, sunt persoane plăcute, agreabile, sensibile și delicate. Devin însă uneori capricioase, susceptibile la acțiunile celor din jur și greu de convins. De cele mai multe ori, femeile din această zodie au forme rubiconde, obrazul rotund și mâinile plinuțe, compensează însă prin cochetărie și eleganța cu care se îmbracă și acționează. Fiind vorba despre o zodie duală, trebuie știut că, în ciuda iubirii exprimate pentru adevăr, dacă au ceva de ascuns, atunci vor minți fără să clipească. În familie și în comunitate se remarcă prin puterea lor de a munci și capacitatea de a-și asuma responsabilități. Sunt energice, pozitive, active.

Bărbații
Nativii zodiei sunt inteligenți, creativi, plini de fantezie. Sunt mai predispuși pentru latura estetică a existenței, dezvoltând o sensibilitate acută la frumos. În același timp, sunt în căutare de aventură, de plăceri senzuale, de activități care să trezească în ei pasiune, manifestând o nepăsare aproape înnăscută pentru lucrurile grave ale existenței. Totuși, atunci când au un interes major, se vor dovedi agili, energici, aplicați în găsirea de soluții. Dualitatea zodiei se manifestă în opoziția dintre nevoia lor de confort și de lux (chiar) și instinctul lor de economie, care îi va ajuta să nu lasă să curgă toți banii printre degete numai de dragul plăcerilor. Către sfârșitul vieții ar putea chiar să strângă o mică avere.
____________________________


Tammuz (Rac)
Femeile

Sunt frumoase, tandre, mereu în centrul atenției datorită aspectului lor fizic. Pe măsură ce înaintează în vârstă, probează calități precum curajul, sinceritatea, grija față de semeni. În tinerețe, însă, se dovedesc a fi superficiale, frivole, chiar, plăcându-le să flirteze și să sară dintr-un amor în altul.

Bărbații
Nativii zodiei sunt mândri, orgolioși, uneori înfumurați. Sunt însă plini de curaj și de noblețe atunci când li se cere ajutorul. Sunt loiali și generoși, în familie și în comunitate, imediat ce reușesc să își depășească și să își înfrâneze mândria nativă. Provocarea lor este de a arăta mai multă umilință și pioșenie. Sunt plini de energie în urmărirea scopului lor, mai ales când acest scop vizează bunăstarea lor și a familiei.
____________________________


Av (Leu)
Femeile

Cu toate că am tinde să asociem zodia cu majestuzitatea Leului, trebuie spus că femeile zodiei se remarcă prin blândețe și timiditate. Sunt persoane devotate familiei și căminului, adeseori melacolice. Au o frumusețe rece, dată de trăsăturile regulate. Sunt firi meditative și arareori cunosc fericirea adevărată.

Bărbații

Au o frumusețe leonină. Sunt bine făcuți, atrăgători, cu succes la femei, dar întotdeauna vor ști să intuiască timpul când să renunțe la flirturi și cuceriri dedicându-se vieții de familie. Sunt atrași de tot ce este frumos - fie că este vorba despre femei, peisaje sau artă, Sunt plini de afecțiune pentru cei din familie și, cu timpul, dezvoltă multă pasiune pentru semeni. Au și pusee de irascibilitate, dar pe măsură ce îmbătranesc reușesc să-și tempereze pornirile. Sunt persoane vesele, comunicative, dar, ca o ciudățenie, trebuie spus că au și momente de mare timiditate pe care le pot masca prin acte de curaj.
____________________________


Elul (Fecioară)
Femeile

Sunt, în general, persoane vesele, amabile, plăcute celorlalți. Sunt firi sentimentale și afectuoase, marcate de o timiditate pe care o maschează uneori prin acțiuni impulsive. Au vocea blândă, privirea caldă, gesturi pline de grație. Sunt conștiente de impresia pe care o lasă în societate, de aceea apreciază complimentele și caută în priviri admirația celor din jur, admirație din care își “hrănesc” starea de bine. Nu sunt însă îngâmfate, nici răzbunătoare, atunci când nu primesc laude. Uneori, riscă să își piardă încrederea în ele și atunci tind să suspecteze pe toată lumea și să devină dificile.

Bărbații
Sunt amabili, simpatici, manierați, mereu cu zâmbetul pe buze. Defectul lor este că nu se prea țin de ceea ce promit, ceea ce le poate strica uneori imaginea - iar ei țin la imaginea lor. Le face plăcere să fie complimentați, apreciați, sunt mândri, dar în limite rezonabile. Atunci când au de luat o hotărâre, nu sunt niciodată impulsivi, ci cântăresc foarte bine toate opțiunile. Cu timpul, această calitate a lor poate conduce la acțiuni ezitante, chiar la scepticism și lipsă de încredere în reușită și trebuie să se păzească să ajungă în astfel de momente.
____________________________

Tishrei (Balanță)
Femeile

Nativele zodiei sunt inteligente, dar își folosesc de multe ori inteligența pentru a disimula porniri și obiceiuri nepotrivite, mint cu ușurință, dacă au ceva de ascuns, lăsând impresia că sunt foarte sincere. Pe măsură ce înaintează în vârstă ar putea să cadă chiar în mitomanie. Unele dintre femeile născute în această zodie sunt atrase de latura mistică a vieții. În tinerețe, sunt cochete, elegante, iubsc sentimentul de libertate; la maturitate pot deveni lacome de bani, invidioase, uneori nevrotice. Dacă însă vor reuși să găsească o cale de mijloc, folosindu-se în primul rând de atuurile minții lor superioare, atunci vor trăi frumos și liniștit.

Bărbații
Sunt inteligenți, manierați, admirați de persoanele de sex opus, dar și de alți bărbați pentru abilitatea cu care reușesc să convingă pe toată lumea de calitățile lor. În general, găsesc de tineri calea de mijloc între prudență și curaj, între conservatorism și aventură, iar dacă află femeia potrivită pentru ei reușesc să fie soți și tați admirabili. Dacă nu, se vor afunda în nemulțumiri, devenind taciturni și mohorâți
____________________________


Cheshvan (Scorpion)
Femeile

Nativele zodiei sunt recunoscute pentru spiritul lor liber și neliniștit. Sunt curajoase, pline de inițiativă. Pasionale și independente, vor însă prea mult să-și impună punctul de vedere și asta le poate aduce în pragul unui scandal de proporții. Totuși, în ciuda imaginii lor de amazoane, au momente lungi în care se manifestă timid sau nevrotic. Cei care nu reușesc să facă față ritmului lor, să le înțeleagă și să le accepte, le vor considera dificile și greu de suportat, îndepărtându-se de ele.

Bărbații
Au un temperament riguros, aproape... milităros, știind foarte exact cum trebuie să acționeze în etapa imediat următoare. Sunt persoane active, firi sportive - de multe ori chiar practică sporturi, chiar dacă nu neapărat pentru performață - dar au în același timp pasiune pentru domenii ale științei sau artei. Sunt sociabili, constanți în sentimente și relații, iar dacă e să li se aducă o vină e o doză oarecare de egoism, care îi face să fie prudenți și conservatori.
____________________________


Kislev (Săgetător)
Femeile

Au un chip plăcut, le place cochetăria, sunt conștiente de puterea pe care o au asupra semenilor de sex opus. Și pentru că au de obicei o viață lungă, își vor păstra mici cochetării până la vârste înaintate. În tinerețe, sunt marcate de timiditate, pe care reușesc să o înfrângă o dată cu trecerea anilor, devenind mai curajoase și asumându-și rolul de lider. Vor proba dibăcie în ceea ce privește mânuirea oamenilor, ba chiar un soi de macchiavelism.

Bărbații
Sunt firi optimiste, ambițioase, dispuse să nu precupețească nici un efort pentru a parveni și a-și atinge ținta. Pot călca uneori și pe cadavre - metaforic vorbind - dacă asta le înlesnește urcușul. Au poate prea multă încredere în forțele proprii, ceea ce îi face uneori superficiali, de multe ori insensibili și prea adesea egoiști, atenți doar la pasiunile lor. Atunci când asta servește interesului lor, pot fi serviabili și plăcuți. În rest, ritmul lor este între efortul de a-și împlini plăcerile sau nevoile și perioade lungi de lene și reverie.
____________________________


Tevet (Capricorn)
Femeile

Sunt de o frumusețe remarcabilă, toate capetele se întorc după ele, atunci când trec majestuos. Nu sunt doar frumoase, ci și inteligente, cotate ca ființe deosebit de raționale, care păcătuiesc însă atunci când sunt copleșite de emoții. Sunt loiale în prietenie și în dragoste, devotate familiei și, în general, un model pentru cei din jur.

Bărbații
Sunt ca și cerul sau ca apa - caractere schimbătoare, firi impresionabile, greu previzibile. Sunt, de asemenea, persoane cu o bună dezvoltare în planul spritului, iubesc misterele, sunt curioși să afle lucruri noi, să exploreze. Nu au teamă, ci sete de necunoscut. Delicatețea sentimentelor pe care le arată celorlalți poate induce ideea că sunt naivi. De fapt, sunt doar nehotărâți în dorințe și prea încrezători în bunătatea și frumusețea lumii.
____________________________


Shevat (Vărsător)
Femeile

Sunt de o frumusețe remarcabilă, toate capetele se întorc după ele, atunci când trec majestuos. Nu sunt doar frumoase, ci și inteligente, cotate ca ființe deosebit de raționale, care păcătuiesc însă atunci când sunt copleșite de emoții. Sunt loiale în prietenie și în dragoste, devotate familiei și, în general, un model pentru cei din jur.

Bărbații
Sunt ca și cerul sau ca apa - caractere schimbătoare, firi impresionabile, greu previzibile. Sunt, de asemenea, persoane cu o bună dezvoltare în planul spritului, iubesc misterele, sunt curioși să afle lucruri noi, să exploreze. Nu au teamă, ci sete de necunoscut. Delicatețea sentimentelor pe care le arată celorlalți poate induce ideea că sunt naivi. De fapt, sunt doar nehotărâți în dorințe și prea încrezători în bunătatea și frumusețea lumii.
____________________________


Adar (Pești)
Femeile

Sunt inteligente și serioase, poate uneori prea sobre. Au un caracter energic, o judecată rațională și o bună capacitate de a organiza șia conduce, ceea ce le face eligibile pentru postura de lideri. Din păcate, există riscul de a deveni ușor violente, dacă nu vor învăța să își stăpînească impulsurile și furia. Totuși, în familie sunt mult mai blânde, remarcându-se prin devotament și loialitate.

Bărbații
Sunt oameni dintr-o bucată, ceea ce până la un punct e bine, dar trebuie să se ferească de a deveni violenți, brutali. Au o mare nevoie de independență, pe care însă nu o vor folosi întotdeauna în scopuri juste. Nu sunt sociabili - deși mulți dintre ei sunt vorbăreți, dar nu știu să se facă plăcuți. Sunt aplecați spre partea practică a existenței, poti fi muncitori, metodici, ceea ce îi ajută să evolueze la locuri de muncă unde se pune accentul pe munca brută sau de nivel intelectual redus. Nu sunt însă suficient de creativi, totuși, prin perseverență și muncă, pot să aibă și afaceri care să cunoască un succes modest, dar confortabil pentru existența lor și a familiilor lor.

Citeste si:
DESTINUL TAU in Horoscopul babilonian, cel mai vechi sistem astrologic cunoscut omenirii

×