x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscopul babilonian, cel mai vechi sistem astrologic cunoscut omenirii

Horoscopul babilonian, cel mai vechi sistem astrologic cunoscut omenirii

10 Ian 2015   •   15:07
Horoscopul babilonian, cel mai vechi sistem astrologic cunoscut omenirii

Babilonul, printre primele civilizatii ale omenirii, nu avea cum sa nu se lase sedus de dorinta de a face previziuni asupra viitorului.

Horoscopul babilionian este cel mai vechi sistem astrologic care a dainuit de-a lungul timpului, datand din anul 409 i.Hr., sursele istorice indicand faptul ca a fost intocmit cu doua milenii mai devreme.

Astrologii babilonieni nu au luat in calcul aspectele numerologice, ei netinand cont de data nasterii, ci au construit intreaga simbolistica in jurul zilei in care ai venit pe lume.
La vremea respectiva, pentru babiloniei existau doar sapte corpuri ceresti: Soarele, Luna, Jupiter, Venus, Mercur si Marte, fiecare dintre ele patronata de cate o zeitatate si corespunzatoare unei zile a saptamanii.


Zodia Sin - Pentru cei nascuti intr-o zi de luni, guvernati de Luna
Sin era considerat cel mai intelept dintre zei, creatorul si stapanul Lumii, conducatorul celorlalti ei. Era casatorit cu Marea Zeita a babilonienilor, Ningal.
Persoanele care s-au nascut într-o zi de luni sunt pline de mister, sunt vizionare, dar au un caracter contradictoriu. Au treceri bruste de dispozitie (în functie si de fazele lunii) si, asemeni apelor marii care sunt la randul lor influentate de Luna, ei fie se retrag, fie inunda totul. Chiar daca au adeseori o aparenta fragila, în realitate sunt persoane dominatoare, capabile sa-i influenteze pe ceilalti.

Zodia Nergal - Pentru cei nascuti într-o zi de marti, guvernati de planeta Marte
Nergal era o zeitate solara, dar într-un sens negativ, distructiv. El reprezenta acel moment al anului, în miezul fierbinte al verii, cand natura putea fi parjolita de razele soarelui, apele secate, pamantul crapat. De aceea, Nergal este zeul care e raspunzator de foc si de molime, de razboi si de focul subpamantean. În planul zodiacal, cel nascut sub semnul lui Nergal va fi o persoana plina de energie, mereu în miscare, spontana, dar si impulsiva si pusa pe galceava. Nu va avea nici un pic de sensibilitate fata de ceilalti, carora le va spune drept în fata tot ce gandeste. Pe de alta parte, ca o calitate a celui nascut sub acest semn, sa spunem ca este o persoana care crede în prieteni si dragoste eterna si are un superb spirit al sacrificiului.

Zodia Nabu - Pentru cei nascuti într-o zi de de miercuri, guvernati de planeta Mercur
În panteonul babilonian, zeul Nabu era fiul lui Marduk si al lui Sarpanitum. Era asociat cu tot ceea ce tine de cuvant – rostit, scris sau faptuit. Era reprezentat, mai întotdeauna, tinand în mana o tablita de lut, pe care erau scrise diferite aforisme.
Caracterul celor nascuti sub semnul sau va semana cu caracterul zeului: persoane echilibrate, cu o mare putere de patrundere (dincolo de cele care se vad cu ochiul liber) si a. cu capacitatea de a veghea asupra celorlalti si de a-i îndruma. Cuvantul sau are greutate si putere. Cei nascuti într-o zi de miercuri au darul comunicarii si al filosofarii. Uneori, însa, gandind prea mult, scapa din vedere esentialul vietii.

Zodia Marduk - Pentru cei nascuti într-o zi de joi, guvernati de planeta Jupiter
Asociat de babilonieni cu apa si cu elementele vegetale, el este un zeu al regenerarii. De asemenea, este responsabil de buna judecata a mintii, dar si de întamplarile magice. Nativii din zodia lui Marduk sunt meniti sa acumuleze experiente inedite din calatorii si din întalniri cu oameni noi. Se vor îmbogati spiritual si îi vor îmbogati si pe ceilalti cu ceea ce afla. Creeaza în jurul lor o aura speciala, pe care unii o asociaza cu magia, pentru ca au puterea de a face sa renasca lucruri si sensuri care pareau de mult pierdute. Cei nascuti joia aduc echilibru si armonie în vietile celor din jur. Fericirea lui nu va fi cladita decat arareori în termeni de bunastare materiala, fiindca el cauta pentru sine si pentru cei dragi devenirea spirituala.

Zodia Ishtar - Pentru cei nascuti într-o zi de vineri, guvernati de planeta Venus.
Ishtar este singura prezenta feminina din panteonul babilonian si – asemeni Veneri (Venus, Afrodita, din mitologia greaca si romana de mai tarziu) era asociata cu sexualitatea si senzualitatea, cu fertilitatea si cu iubirea. Însa frumusetea ei hranea deopotriva pacea si razboiul, linistea si intriga generatoare de conflicte.
Cea mai puternica dintre caracteristicile celor nascuti sub semnul lui Ishtar ramane capacitatea de a iubi – afectiv si fizic – intens, fara limite. De aceea se poate spune ca zodia Ishtar este, dintre toate cele din astrologia babiloniana, cea mai apropiata de tot ceea ce înseamna emotie, sentiment, generozitate, daruire de sine, dragoste, dar si... ura (care e considerata de babilonieni doar o forma rasturnata de iubire).

Zodia Ninurta - Pentru cei nascuti într-o zi de sambata, guvernati de planeta Saturn
Desi poarta numele unui singur zeu, zodia Ninurta apartine de fapt unei trinitati: Ninurta, împreuna cu tatal sau, Enlil, si cu mama sa, Ninhursah. Poate de aceea cei nascuti în aceasta zodie sunt persoane puternice, cu multa pasiune si ambitie de a obtine ceea ce si-au propus, de a ajunge la capatul drumului pe care au pornit. Perseverenta si îndarjirea de care dau dovada în atingerea scopului le sunt definitorii. Totusi, daca nu se împlinesc toate cum le doresc, vor sti sa-si asume greselile si esecurile, calcandu-si în picioare orgoliile. Celor din jur s-ar putea sa le para posac, singuratic si egoist.


Zodia Shamash - Pentru cei nascuti într-o zi de duminica, guvernati de catre Soare
Zeu puternic, de temut, dar si foarte iubit, Shamash simboliza pentru babilonieni ideea de justitie si de dreptate. Tot el este si cel care îi poate elibera de demoni pe cei posedati. Cei napastuiti pe nedrept, judecati fara dovezi si trimisi la moarte etc. se rugau la acest zeu pentru a scoate adevarul la lumina si a-i elibera. Este o zeitate solara, benefica, de aceea persoanele nascute sub semnul sau vor fi, în general, luminoase, vesele, optimiste, generoase. Trebuie însa sa fii cu mare bagare de seama în preajma lui pentru ca nu accepta usor sa-i gresesti cu ceva. Pe cat de multa mila si întelegere arata atunci cand te afli într-un impas, pe atat de putina clementa îti va arata atunci cand vei gresi. Devine inflexibil. Daca ajunge sa fie sef, îsi va recompensa întotdeauna subordonatii care îsi fac treaba, iar celorlalti le va acorda o singura sansa, înainte de a lua masuri drastice, fara drept de apel.

×