x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Leasingul social. Electrică la 54 de euro

Leasingul social. Electrică la 54 de euro

de Tudorel Muşat    |    04 Ian 2024   •   14:15
Leasingul social. Electrică la 54 de euro

Pentru a-i încuraja pe francezi să treacă la mașini electrice în număr cât mai mare, autoritățile din Hexagon vor să introducă leasingul social. Se va aplica, de pildă, în cazul noului Citroën ë-C3.

Prețul de bază al mașinii este de 23.300 de euro, iar statul era pregătit să le facă celor interesați o ofertă bună, de doar 99 de euro pe lună, cu un depozit inițial de 2.000 de euro pentru cei care predau o rablă, sau 4.500 de euro fără mașina veche. Doar că în timp ce guvernul se pregătea să facă anunțul, Stellantis a plusat cu o ofertă de nerefuzat: 54 de euro pe lună în versiunea de bază pentru utilizatorii care vor beneficia anul viitor de contracte de leasing subvenționate. Reducerea se aplică pe o perioadă de trei ani cu 12.000 km pe an.

Pentru comparație, modestul Fiat Topolino electric, un cvadriciclu fără licență, capabil să parcurgă 70 km în oraș cu o viteză maximă de 45 km/h, costă 59 de euro pe lună. Important e că oferta nu se aplică vehiculelor fabricate în China. Recent, ministrul Mediului Mircea Fechet a anunțat că și România ar putea avea o abordare în sfera leasingului social în cazul electricelor.

×
Subiecte în articol: Citroën ë-C3 Leasing social