x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Nava amiral X9

Nava amiral X9

de Tudorel Muşat    |    24 Noi 2023   •   07:40
Nava amiral X9

Xpeng și-a prezentat noul flagship X9 la Salonul Auto de la Guangzhou. MPV-ul electric, cu șapte locuri, are un design distinctiv, care este conceput pentru a atinge un echilibru între funcționalitate și „estetica expertă în tehnologie”.

Camioneta are unități de iluminare subțiri și mânere de ușă încastrate și are scaune rabatabile cu gravitate zero, cu un suport pentru picioare. Pasagerii din al doilea rând se pot relaxa în timp ce urmăresc programe de divertisment pe un ecran mare de 21,4 inchi. Dacă au nevoie de ceva pentru a-și potoli setea, există un „frigider” încorporat. Xpeng a menționat, de asemenea, un sistem de control al climatizării „respirație liberă”, care este prezentat drept „primul AC central complet din lume” care oferă o „adiere liniștită și blândă”. X9 este „singurul MPV produs în masă din lume, cu o structură de caroserie din aluminiu, turnată sub presiune integrată în față și în spate”. Modelul are, de asemenea, direcție pe roțile din spate și o suspensie pneumatică standard.

Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a dezvăluit că duba va fi oferită cu două sisteme de propulsie diferite. Varianta cu un singur motor va avea 315 CP (235 kW/320 CP), în timp ce modelul cu două motoare va avea o putere combinată de 496 CP (370 kW/503 CP).

X9 va costa 49.289 de euro, iar livrările sunt programate să înceapă în ianuarie.

 

×
Subiecte în articol: flagship x9 locuri design