x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Producția auto europeană se mută peste ocean. O mare companie germană anunță construcția unei fabrici în USA

Producția auto europeană se mută peste ocean. O mare companie germană anunță construcția unei fabrici în USA

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2023   •   20:30
Producția auto europeană se mută peste ocean. O mare companie germană anunță construcția unei fabrici în USA

Producătorul auto german Audi ar putea construi o fabrică pentru vehicule electrice în SUA datorită subvențiilor acordate de statul american, spune Markus Duesmann, directorul general al companiei, pentru Frankfurt Allgemeine Zeitung.

"Nu avem încă o uzină în SUA. În contextul programului american Inflation Reduction, construirea unei uzine pentru vehicule electrice a devenit foarte atractivă", a spus acesta, care a mai precizat că "În viitor, este posibil ca şi Volkswagen Group să construiască în America mai multe automobile destinate acelei pieţe".

Programul Inflation Reduction Act (IRA) se ridică la 430 de miliarde de dolari în subvenții pentru sectoarele verzi ale economiei, cum sunt producția de panouri solare, baterii pentru vehiculele electrice. 

Zvonurile despre mutarea mai multor producători europeni peste ocean, în contextul acordării de stimulente de către guvernul american dar și a crizei energetice generate de războiul din Ucraina care a dus la explozia costurilor, provoacă îngrijorări deoarece ar afecta și mai mult economia UE.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus relaxarea legislației UE privind ajutoarele de stat pentru a ajuta tranziția spre energia verde. 

 

×
Subiecte în articol: audi sua vehicule electrice auto