x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault Group și Vitesco Technologies se asociază, dezvoltă electronica motorizărilor electrice

Renault Group și Vitesco Technologies se asociază, dezvoltă electronica motorizărilor electrice

13 Iul 2022   •   19:40
Renault Group și Vitesco Technologies se asociază, dezvoltă electronica motorizărilor electrice

Renault Group și Vitesco Technologies, companie din domeniul tehnologiilor de transmisie moderne și a soluțiilor de electrificare, au anunțat semnarea unui parteneriat strategic vizând dezvoltarea în comun și producția de sisteme de electronică de putere pentru motorizări electrice și hibrid.

În cadrul acestui acord, cei doi parteneri vor să dezvolte în comun un concept de electronică de putere unic pe piață. Renault Group va oferi expertiza sa în domeniul electric și hibrid în timp ce Vitesco Technologies va oferi tehnologiile și procesele sale.

Obiectivul este de a crea o unitate electronică esențială care include toate componentele într-un singur ansamblu. Echipele Renault Group și Vitesco Technologies vor defini produsele și procesele de asamblare ale acestui «One Box» folosind cele mai noi tehnologii de vârf pentru a asigura cel mai bun nivel de competitivitate în termeni de randament și de cost.

Conceptul «One Box» se remarcă prin caracterul său compact (ocupând un volum cu 45 % mai mic) și prin greutatea scăzută, ceea ce va permite ca viitoarele vehicule Renault să ofere mai mult spațiu interior și un confort sporit. Configurațiile și asamblarea diferitelor componente de bază vor fi adaptate pentru tipurile de motoare electrice și hibride. Echipele de dezvoltare ale platformei își vor avea sediul în orașul Toulouse.

Acest «One Box» urmează să echipeze vehiculele electrice și hibride de înaltă tensiune ale gamei Renault începând din 2026. Obiectivul vizat de Renault Group este ca producția sistemului să se realizeze în Franța pentru vehiculele 100% electrice. Cu acest nou parteneriat, Renault Group își extinde controlul asupra lanțului de valoare electric integrând acest sistem compact unic de electronică de putere.

În cadrul acestui parteneriat, Renault Group va încheia cu Vitesco Technologies un contract pe mai mulți ani prin care compania germană va furniza electronica de putere pentru vehiculele hibride ale Renault. În plus, Vitesco Technologies va furniza Renault Group un „High Voltage Box”, care va combina transformatorul DC/DC și încărcătorul, pentru vehiculele electrice cu baterie începând din 2025.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Renault Group