x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla renunță la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule anual

Tesla renunță la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule anual

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   22:15
Tesla renunță la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule anual

Tesla a omis obiectivul de a livra 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030 în ultimul său raport de impact, un alt semn că firma își temperează ambițiile în domeniul auto.

Musk a declarat în 2020 că Tesla aspira să vândă 20 de milioane de vehicule până la sfârșitul deceniului actual - aproape de două ori mai multe decât cele vândute de Toyota, cel mai mare producător auto din lume.

„Obiectivul nostru este să construim și să livrăm 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să facem produsele noastre și mai accesibile", declara compania.

Cu toate acestea, Musk și compania au schimbat tactica, concentrându-se pe tehnologia de conducere autonomă ca principal motor de creștere pentru firmă, producătorul auto urmând să prezinte robotaxi-ul său, denumit "Cybercab", pe 8 august.

CEO-ul Elon Musk a declarat luna trecută că Tesla va folosi liniile de produse actuale pentru noi vehicule accesibile, în timp ce s-a retras din planurile mai ambițioase de a produce un model complet nou care ar urma să coste 25.000 de dolari.

Acțiunile companiei au scăzut joi cu aproximativ 2%, relatează Reuters.

(sursa: Mediafax)

Andreea Tobias, andreeat@mediafax.ro

Keywords:TESLA, OBIECTIV

×